Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Зоополицаи във Варна разследват убийството на самоеда Рокси
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 10.08.2016Коментари (0)1902
©
Варна настръхна след зверското убийство на домашен любимец, застрелян без причина до плажа край свлачището "Трифон Зарезан". Зоополицаи във Варна се самосезирали след публикации в местната преса и коментарите в социалните мрежи и започнали разследването за гибелта на 6-годишната Рокси от породата самоед.

Трагедията, според обясненията на стопанката й Даниела, се разиграла в сутрешните часове на 9 август в района на "Кабакум". Двете не се разделяли и кучето се забавлявало до плажа, докато в един момент се чул изстрел.

"Рокси изпищя силно, но не падна веднага. Погледна ме и дойде до мен с насълзени очи. След това тръгна да се качва по стъпалата, които водят към плажа. Заварих я легнала с трудно дишане на една от площадките. Оловото бе минало 40 см. през тялото и разкъсало белият дроб, като предизвикало мощен кръвоизлив. Кучето ми почина във ветеринарния кабинет. Докторът каза, че оръжието, с което е стреляно, е сериозно, за да направи такива поражения. Според мен, изстрелът дойде от близките вили", разказа вчера Даниела пред Дарик. Тя все още не може да повярва, че Рокси е станала жертва на подобно нагло престъпление, извършено от човек.

"Беше прекрасна и пътуваше навсякъде с мен. Всичките ми приятели я обичаха много и бяха свикнали да ме виждат постоянно с нея", разказва покрусената стопанка, загубила най-добрия си приятел. Плажуващи коментираха, че убиецът може по същия начин да стреля и по хората, подразнен например от шума, който вдигат. Те настояват стрелецът да бъде час по-скоро открит и да си получи заслуженото наказание. Засега той е неизвестен, но зоополицаите вече имат някаква следа. Преди месец на същото място бе убита домашна котка и стрелецът бил разкрит. Оказало се, че съсед на стопанина й, който се дразнел от мяукането, разрешил проблема с оръжие.

Сигнали за подобни престъпления срещу животни има почти всеки ден, коментират варненските зоополицаи. При 50% от случаите са открити данни за извършено престъпление и са образувани досъдебни производства. Срещу установените извършители на престъпления вече са повдигнати обвинения, като има и осъдителни присъди.

Зоополицията във Варна функционира от 25 юни миналата година, като във всяко РПУ има създаден екип, който разследва постъпилите сигнали за престъпления срещу животни. Сигнали могат да се подават на телефон 112 и на директните телефони на РУ на МВР. Жалби, придружени със снимки, могат да се изпращат и на електронната поща на ОД на МВР-Варна.

Източник: Монитор




Още по темата: общо новини по темата: 4
15.08.2017 »
11.08.2016 »
10.08.2016 »
10.08.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: