Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жителите на "Аспарухово" на бунт срещу открития отводнителен канал
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 31.08.2016Коментари (2)5496
© Фейсбук
Отворено писмо до институциите от жителите на ул. "Белгород" и ул. "Орел" в Аспарухово се разпространява в социалната мрежа. Ето какво написаха недоволните жители на квартала зад моста, преживели най-страшния потоп във Варна през 2014 г. Те се обявяват против изграждането на открит отводнителен канал, който да минава край домовете им: 

"До г-н Иван Портних - Кмет на гр. Варна
До г-н Виктор Бузев - Главен архитект на гр. Варна
До г-н Стоян Пасев - Областен управител на гр. Варна
До Общински съвет - гр. Варна
До г-жа Калина Белмезова - Кмет на район Аспарухово

Уважаеми гореспоменати,
Предвид протеклите събития през последните две години в гр. Варна и по- специално кв. "Аспарухово", ние жителите на злополучния квартал имаме много въпроси и притеснения за действията, които всички Вие предприемате спрямо нас, с цел нашата безопасност. 

Въпреки нежеланието на голяма част от съкварталците ни във връзка с проект " Охранителни канали", Вие успешно си го прокарахте и в момента работите ( Западен охранителен канал). Може би, ако всички Вие бяхте достатъчно открити, честни и доблестни да застанете с лицата и имената си пред нас, и разясните с подробности, какво точно предстои и как ще бъде реализирано, ние нямаше да бъдем така неспокойни за това, какво се случва. 

Не можем да отречем, че все пак имаше реакция от страна на районния кмет г-жа Белмезова, но това не ни внесе спокойствие и надежда за утрешния ден. Защо ли?! Защото за съжаление и тя самата нямаше точна представа, как ще се случва всичко. Да се върнем на конкретните въпроси, които вече почти година не намират своя отговор.

Започнахте реализацията на проектите. Отчуждихте имоти, изсякохте дървета, а други чакат своята смърт. Изграждането на " Западен охранителен канал", буди тревога. Бихме казали, прекалено много тревога. Там тази безопасност, която сте предвидили, минава през жилищен район, в непосредствена близост до домовете на хората ( ул. Белгород и ул. Орел). За там по проект няма предвидени средства за покриване на канала. Имаше възражения, подписки, внесени жалби от целия засегнат район, но нищо! 

Всъщност предшественика на г-жа Белмезова ни представи някакъв проект, направен във връзка с нашата подписка, но се оказва, че няма утвърден такъв. Обещания има много, но на хартия с подпис и печат, до този момент няма! До днес!
Днес ( 29 август 2016 г.), получихме така упорито критата новина, че този участък от канала няма да бъде покрит. Поне не и докато не пуснете в експлоатация каналите. Едва тогава евентуално ще кандидатствате за отпускане на средства.... Тоест никога! 

Всички ние, които имаме нещастието да живеем в този участък, ще бъдем принудени да се радваме на популацията на всякакви гадинки и насекоми, зарази и миризми. Да не споменаваме и мръсния канал, който неминуемо ще си прекарат от ромската махала в самия охранителен канал.
След като не намирате за нужно да ни предоставите реална и точна информация, както и да се съобразите с нашите възражения, ние ще бъдем принудени да предприемем протестни действия, които ако не бъдат взети под внимание, ще ескалират в гражданско неподчинение и търсене на правата ни, в съда в Страсбург.

Желателно е да бъдат предотвратени подобни действия, но това зависи единствено от Вас самите!
 
Ние сме хора, като Вас и искаме да бъдем чути!
Няма да допуснем до домовете ни да минава открит канал!

Имаме предложение за Вас, което между другото преди година и половина предложихме и на проектантите Ви: - Заповядайте да прекарате остатъка от живота си в нашите домове! Отгледайте децата си в тази " здравословна" среда! Създайте им уют, чистота и спокойствие тук, на наше място! Ние с готовност ще заемем Вашето място във Вашите домове!
От жителите на засегнатия район!"




Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това значи ли, че ние живеещите край откритите канали на Варна сме измрели! А що се отнася за ромските фекалии сте прави, но...електората също дефекира, за разлика от вас е ценен.
0
 
 
Това ще е гребен канал за канута лодки ,малка Венеция зиматарџ?Ђ
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: