Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ремонтът на Аспаруховия мост продължава напролет
Автор: Пламена Николова 12:01 / 30.09.2016Коментари (3)4451
© Varna24.bg
Напролет започва вторият етап от Аспарухов мост. Това съобщи днес кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24. bg. Това на практика означава, че и през следващия активен туристически сезон движението по важната пътна артерия ще бъде затруднено. 
 
"Знаете, че ремонта се осъществява от Агенция "Пътна инфраструктура". Беше направен анализ, че стартирането през есента с лошото време през зимата не е най-удачно, защото в един определен момент ще спрем, без да сме завършили", каза кметът.

Първият етап от ремонта на моста приключи на 15 август - Денят на Варна.

"Поехме ангажимент - спазихме срока! Още веднъж потвърждавам това, което министър-председателят каза - имаме готовност да довършим цялостния ремонт на Аспаруховия мост, като осигурим необходимите средства от бюджетите съответно за 2017 г. и 2018 г. - по 12,5 млн. лв. за всяка. Толкова, колкото са необходимите средства за всяко платно, във всяка една от посоките. Престои да уточним с общината и с всички заинтересовани страни самата архитектура на моста", обяви при визитата си тогава във Варна министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Ремонтът приключи за точно два месеца, през които строителите успяха да направят много сериозни строителни дейности - освен преасфалтиране, подмяна на хидроизолацията, цялостна подмяна на всички фуги и лагери, нещо за което не се знаеше, че е необходимо преди да се разкрие мостът, отбеляза министър Павлова. Видя се, че мостът, който не е ремонтиран 40 години, има нужда от сериозни ремонтни дейности на всички лагери и фуги, хидроизолация и тротоарни конзоли, допълни тя. Монтирали сме най-новите двойни мантинели, за да се осигури по-голяма безопасност, каза още министърът.

Освен инвестицията от 5 млн. лв. от държавния бюджет, осигурихме допълнително 2 млн. лв. от бюджета на АПИ и МРРБ, за да ремонтираме всички лагери и фуги, подчерта Павлова. С допълнителните средства ремонтирахме един мост повече, за да не затваряме следващия път, когато ще започне ремонтът на насрещното платно. Затова пускаме движението веднага, каза тя.

Имаме подкрепата на премиера, на който благодаря за осигурените средства, които вече са отпуснати, допълни Павлова.

През септември тази година се очакваше да бъдат отпуснати и още 5 млн. лв., за изграждането на мостове 2, 4 и 6, така че в този участък ремонтите да бъдат завършени изцяло.

Министър Павлова каза още:
"Догодина ще можем да започнем основната част на моста, която знаем колко голямо и сложно съоръжение е. Само за пътната част на двете платна ще са ни необходими 25 млн. лв., съобщи тя. Тогава дейностите ще се извършват отново на два етапа - първо в едната посока, след това в другото, като движението отново ще е двупосочно, обясни министърът. Важно е мостът да бъде ремонтиран, но това вероятно ще причини затруднения и задръствания, докато приключи работата по цялото съоръжение, каза тя и призова за разбиране и диалог с общината, с жителите на "Аспарухово" и туристическия бранш, докато бъдат извършени всички необходими дейности по цялото съоръжение".




Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това означава, че има достатъчно време, за да се измисли алтернативен маршрут и да се избегнат тези задръствания, за които ни предупреждавате. Не ми се мисли отново да изживеем този ад!!!
Aнонимен
на 30.09.2016 г.
0
 
 
Очевидно е, че отлагат заради изборите. Интересното е дали някога ще видим за какво точно са платени 7 млн. Защото описанието на Хидрострой какво са свършили беше комично предвид дадените им пари.
Aнонимен
на 30.09.2016 г.
0
 
 
Може спокойно ремонтът да се проведе през април и май и така да създаде минимални затруднения през активният туристически сезон, фрезоването на асфалта и разбиването на бетона могат да се извършат дори още през март.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: