Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Марешки на съд на 8 декември по обвинение за рекет и побой
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 30.11.2016Коментари (0)2246
© Varna24.bg
На 8 декември продължава делото срещу Веселин Марешки, което стартира на 9 ноември миналата година за побой и рекет.

"На мен не ми е известно да е повдигано ново обвинение. Има наказателно дело от общ характер в Окръжния съд, което е насрочено за 8 декември, какво повече от това?", каза по този повод говорителят на Окръжна прокуратура във Варна Радослав Лазаров. Разследването срещу Марешки започна като бързо производство на 15 октомври м.г., когато Веселин Марешки нанесе лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. Събраните доказателства в хода на разследването и за осъществено изнудване доведе до преобразуването му в досъдебно производство, което по компетентност бе изпратено за наблюдение в Окръжна прокуратура във Варна. Марешки бе с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 20 000 лева. 

Варненският бизнесмен трябва да отговаря за нанесен удар в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов, както и за рекет над Асен Миланов, собственик на пицария "Ред Хот", продължил повече от месец. Според държавното обвинение Марешки се съгласил и платил 25 000 лева на двама мъже от ъндърграунда - Веселин Жеков и Бранимир Костадинов, да притиснат Миланов и да го ДубедятУда си дава наема на него. Марешки се срещнал с ресторантьора и му казал, че заведенията са негови, затова и наемите вече трябва да се плащат на него. Разговорът не дал необходимия резултат. Затова аптечният бос отново потърсил за съдействие Жеков.

Жеков и Костадинов постоянно пресирали Миланов. Нееднократно му напомняли, че трябва да се свърже с Марешки, за да се уточнят за наемите. Младият мъж обаче правел всичко по силите си, за да избегне тази среща. След нова серия от позвънявания и натиск, Миланов и Марешки се срещнали за втори път. 

"Ти ползваш моите заведения, а не ми плащаш наема! Ще направя всичко възможно тези заведения да не работят!У, заканил се аптечния бос. Ще ми плащаш не по 5000 лева на месец, а по 10 000 лева, защото ми дължиш пари и за терасата, която си направил върху земята ми", добавил още Марешки. На следващият ден панаирът станал още по-голям, защото Марешки извикал багери да съборят терасата. 

Собственикът на "Ред хот" потърсил помощ от общинския съветник Костадин Костадинов, който вечерта на 15 октомври пристигнал на ул. "Студентска", за да види какво се случва. Марешки също бил там. Аптечният бос извадил мобилния си и започнал да снима Костадинов. Общинският съветник решил да направи същото. Аптечният бос обаче се обърнал с гръб. В този момент Костадинов вдигнал телефона си на нивото на очите, Марешки рязко се обърнал към него и го ударил с юмрук в лицето. Вчера Веселин Марешки не бе открит за коментар по предстоящото дело срещу него.


Източник: 24 часа



Още по темата: общо новини по темата: 49
10.03.2022 »
10.03.2022 »
23.04.2021 »
17.11.2020 »
14.09.2020 »
11.09.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: