Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сестрата, обиждала дечица във варненска ясла: Не е вярно, тонът ми е такъв!
Автор: Пламена Николова 08:44 / 01.12.2016Коментари (17)13676
©
Медицинската сестра, обиждала 2-годишно момиченце във варненска детска ясла, отрича обвиненията и заявява, че тонът й на изказ бил по-строг и била разбрана погрешно, съобщава bTV.

На запис, който родителите на потърпевшото дете са направили, се чува как медицинска сестра Кинка Стоянова обижда детето, което не иска да спи и го заплашва.

Отношението към децата във варненската ясла предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи, а Кинка Стоянова е уволнена дисциплинарно.

Майката на момиченцето Кремена Гинкова се е усъмнила в отношението в детското заведение, след като детето е започнало да се буди вечер и да плаче по два-три часа без видима причина. Започнала е и да се удря по лицето като шамари.

Майката казва, че е споделила със сестрите и е питала дали детето се адаптира добре. Те са й отговорили, че всичко е наред, вече е спокойна и проблемът е, че не се храни, а само хляб яде. Майката е споделила с други родители и те са й казали, че отношението в яслата "Морска звездица" не било "както трябва".

Бащата купил записващото устройство от интернет и го поставил в играчката, с която ходила на ясла. Той споделя, че въобще не е вярвал да има запис.

Майката е категорична, че в един момент на записа се чува и физическа саморазправа с детето.

Реакцията на властите е бърза. След като родителите предали записа на директорката Македонска тя го е предала на общината и сестра Стоянова е била уволнена. Директорката е категорична, че случаят е прецедент и не бива да се слага петно върху цялата система. В момента се чакат и писмените обяснения на другата медицинска сестра, която гледа децата - Николова. Тя трябва да обясни защо не се е намесила.

При разговор с директорката Кинка Стоянова обяснила, че тонът й на разговор с децата е бил по-груб и е била разбрана погрешна. Отрече да е казвала такива думи.

Пред варненската община Стоянова дала същите обяснения. Ася Георгиева посочи, че е имало още една жалба срещу сестрата - устна. Подадена е на 7 ноември като устен сигнал и са извършени две проверки и е започнала процедура за дисциплинарно производство за изискване на писмени обяснения. В този момент беше даден и записа и тя беше освободена, обясни Георгиева.

Родителите са категорични, че детето им няма да посещава повече яслата - вече момиченцето се страхува и като чуе за детска градина започвала да плаче. Те се обявиха за въвеждане на видео или поне аудио-наблюдение в яслите.

Съдебно дело няма да бъде завеждано, тъй като аудиозаписът е незаконен, но според майката, проблемът е дълбок в цялата страната.




Още по темата: общо новини по темата: 11
27.06.2019 »
25.05.2017 »
18.05.2017 »
03.05.2017 »
27.04.2017 »
27.04.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тона си го ползвай в къщи не на невинните дечица.
0
 
 
Защо я крият да я покажат а не след някой друг месец да кацне в друга градина
Aнонимен
на 01.12.2016 г.
0
 
 
"Директорката е категорична, че случаят е прецедент и не бива да се слага петно върху цялата система. В момента се чакат и писмените обяснения на другата медицинска сестра, която гледа децата - Николова. Тя трябва да обясни защо не се е намесила." Аз още съм в шок от звуците на това нещо (човек не е) , а директорката, милинката иска да си пази името на градината. Трудно е в едната стая това чудовище да крещи (редовно, щом при първия запис е засечена) и всички в градината "ни лук яли, ни лук мирисали". Малко и е! Дисциплинарно уволнена била! След някой друг месец ще цъфне в някоя друга градина! Съд , че и директорката, че не си е свършила работата! Още по-зле, че нещо такова се случва в поверената и градина и въпреки устните оплаквания преди това, тя проблем не е установила! Бясна съм и искам справедливо наказание, не само за бълващата змии и гущери!
0
 
 
Тези ясли и градини са абсолютна грешка от самото им създаване! Защо чужди хора да ни гледат децата? Чужди??? Защо майките трябва да се чудят кой да им гледа децата, за да ходят на работа, ами нали ТЕ са майките? Майката трябва да е майка, да бъде с детето си, докато то има нужда, докато е малко....Това е тотална грешка на държавата, на управляващите!! Ние само четем за последствията от нея! Как се гледат 25 деца, 10 часа на ден, без да се ядоса човек - не оправдавам мед. сестрата, но знам, че у дома на децата също им се карат, в този смисъл е невъзможно сестрите да останат спокойни цял ден и всеки ден.....Самата концепция е погрешна, като се караш - нека е на своето дете, а за да не му се кара друг - гледай си го сам!
0
 
 
Ние сме с близнаци и имахме същия проблем само че в ЛЯСТОВИЧКА във възраждане .... и ги отписахме на 2-я ден .... сега сме в ДЕЛФИНЧЕ и искам само да кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ЦЕЛИЯ ИМ ЕКИП .... но според мен е вного важен директорския пост .... когато има директор който милее за градината и персонала си всичко е наред
0
 
 
Е те се чуват ударите как го бие ..... хахаха
0
 
 
който не е работил с деца той не е наясно със ситуацията, преекспонират всичко, самите родители немогат да си търпят и гледат децата , гледат в 7 часа да го хвърлят и вечер в 19 да го вземат, ако има 24 часова и там ще ги запишат.....обува си детето , телефона на земята и бърза да прелиства и гледа в него да не изтърве нещо от фейсбука,а не гледа къде закопчава обувките на детето си.....жалко, практиката е доста и всичко виждаме, как не е сменяно бельото им с дни, занемарени, чорлави,как в градина го води с памперс, нещо което майката трябва да го научи, но няма нерви те в градината при 25 деца ще го научат, а тя едно неможе.....възмущавам се от младото поколение!!!!!
0
 
 
Ако беше моето дете, щях да ти настроя тона
0
 
 
Редно е както има камери в училищата , така да има и в яслите и детските градини . Децата там са много мънички и трябва да се наблюдават
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абитуриентски балове
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: