Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутат от Варна: Шансовете за съставяне на правителство са нулеви
Автор: Екип Varna24.bg 14:13 / 05.12.2016Коментари (0)1649
©
Шансовете за съставяне на правителство клонят към нула и в най-скоро време Народното събрание ще бъде разпуснато. Сегашният парламент върви към своя финал и следващата година ще има предсрочни избори, заяви в студиото на Дарик варненският депутат от ГЕРБ Павел Христов. Според него оставката на кабинета "Борисов" е била логичен ход след загубата на президентските избори.

"На втория тур се видя, че нашите гласоподаватели в голямата си част са ни подкрепили, но тези на коалиционните ни партньори подкрепиха опонента ни. Това е вот анти системата и анти ситуацията, но е друг въпрос дали ГЕРБ ги олицетворяват. Не само ГЕРБ носи отговорността, но и коалиционните ни партньори. Беше недопустимо да управляваме в този формат и да си заровим главите в пясъка, като твърдим, че всичко е наред. Очевидно не е наред", коментира Христов.

Депутатът смята, че Цецка Цачева е била достоен кандидат, но вероятно са били допуснати грешки в презентацията й и подхода. Нейната номинация била обявена дни преди началото на предизборната кампания, за да не се пречи на работата на Народното събрание.

"Всяко едно изкарване на кандидат от действаща система щеше да е проблем за системата и можеше да доведе до криза в парламента. Смятахме, че всеки един от номинираните може да изпълнява функциите си до последния момент и подходихме отговорно. Всеки от нас е огорчен, че не постигнахме победа. Много от нещата, изговорени за Цецка Цачева, бяха недостойни и граничеха с лъжата", добави Павел Христов. Той е категоричен, че след изборната загуба няма процеси на разпад и отлюспване в ГЕРБ.

Провеждане на изборите заедно с референдума е причината за успеха му, както и за успеха на популизма, коментира народният представил. Той се обяви твърдо "за" мажоритарната система, но смята, че тя няма да доведе до добри процеси, а 60-70 % от гражданите няма да бъдат представени в парламента.

Според Христов сегашният парламент, който най-рано може да бъде разпуснат на 22 януари след встъпването в длъжност на Румен Радев, може законодателно да се справи с въвеждането на новата системата. Проблемът обаче идвал от това кой да направи районирането, за да не останат съмнения в обществото.

Намаляването на партийните субсидии на 1 лев за глас ще вкара всички партии в зависимост, убеден е Христов.

"ГЕРБ с 1,1 млн. гласа ще получи 1,1 млн. лв., с които няма как в 265 общини да се развива партийно представителство и сумата да стига за провеждане на избори".

Ако предсрочните избори бъдат проведени по пропорционалната система, в парламента ще влязат нови формации като тази на Веселин Марешки, прогнозира Павел Христов.

Според него обаче нито една партия няма да може да управлява сама. На този етап нямало тенденция ГЕРБ и БСП да сформират коалиция.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: