Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето колко пари трябва да приготвим за новогодишната вечер
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 26.12.2016Коментари (0)1354
©
Около 80 лв. трябва да си приготвим, ако искаме да посрещнем Нова година в заведение. Цената включва вечеря от няколкостепенно меню, напитки - алкохол и безалкохолно, както и програма, най-често водена от DJ, пише "Монитор".

Например срещу 80 лв. ресторант в центъра на столицата предлага салата от пресни зеленчуци, студено и топло предястие, приготвени по традиционни рецепти, основно ястие и микс от сушени меса и френски сирена 120 г. В куверта има още десерт, плодове, баница с късметчета, ядки, а напитките са вода 500 мл, безалкохолно 250 мл и алкохол 100 мл.

Доста софийски заведения пък привличат клиенти с оферти за между 80 и 95 лв. Те изкушават клиентите си с жива музика в традиционен фолклорен стил, празнична украса и специални игри.

Броят на ястията често е еднакъв, като при някои има възможност за избор между два вида основни. Сред кувертите се намират и предложения в допълващи 100 мл алкохол с чаша вино.

Над 100 лв. обаче трябва да заделим, ако искаме да си кажем ЧНГ в някой от софийските ресторанти. С набъбването на цената се променя и качеството на офертите. Срещу повече пари заведенията предлагат по-нетрадиционни и разнообразни ястия, както и по-скъп алкохол.

Освен това има и предложения за отстъпки за деца. Възможности за избор има не само между няколко вида основно ясни, но и клиентите могат да посочат от няколко различни предложения на топло и студено предястие и салати. В повечето случаи кувертите включват неограничена консумацията от бара, а напитките най-често са вносни.

Все пак заведенията масово предлагат 4- или 5-степенни менюта. В тях влизат салата, предястия, основна вечеря, плато със студени мезета и десерт. Всички обаче включват в кувертите си традиционната новогодишна баница с късмети, както и шампанско, с което да се посрещне новата година.

Близо 200 хил. чужденци се очакват у нас за празниците, показва данни на Министерство на туризма. По информацията им по време на Коледа и Нова година у нас ще има с около 7-8 на сто повече гости. Традиционно най-много посетители идват от Сърби, Румъния, Гърция и Великобритания, посочват още от ведомството.

Част то туристите, които идват от тези страни, съчетават ски почивката си с честването на празниците в родните зимни курорти, като по този начин се удължава престоят им, обясняват още от министерството. Общо през декември се предвижда у нас да дойдат над 450 хил. посетители от чужбина.

Около 400 хил. българи се очаква да тръгнат на път по празниците. Част от тях ще отидат при роднини и приятели, а други - на почивка. Прогнозите са около 150 хил. нашенци да посрещнат Коледа и Нова година зад граница. Най-предпочитани са близки дестинации, като съседните балкански държави, а традиционно голяма част от нашенците ще пътуват за Гърция.




Още по темата: общо новини по темата: 129
04.01.2017 »
02.01.2017 »
02.01.2017 »
01.01.2017 »
01.01.2017 »
01.01.2017 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: