Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна осъмна в бял капан
Автор: Пламена Николова 07:56 / 06.01.2017Коментари (18)15897
© Varna24.bg
Прогнозите на синоптиците се оправдаха и Варна осъмна в бял капан, предаде репортер на Varna24.bg.

Още снощи над морския град заваля дъжд, а бурен вятър блъска в прозорците на варненци цяла нощ. В малките часове на деня над града започна да се сипе обилен сняг, който тази сутрин вече беше покрил улици, булеварди и автомобили.

Въпреки стряскащите прогнози обаче много варненци тръгнаха за работа с личните си возила, разчитайки на обещанията на местните институции, че в града ще бъдат взети драстични мерки за справяне със ситуацията.

Пълна мобилизация и увеличение на дежурните екипи на фирмите, ангажирани с поддържането на пътната мрежа в града - това са част от превантивните мерки, предприети по нареждане на кмета Иван Портних във връзка със синоптичната прогноза за влошаване на времето, съобщи Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението" към Община Варна преди два дни.

Заради очаквани опасно ниски температури 127 души са настанени в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, каза Таня Василева, началник-отдел "Социални услуги и проекти", като е създадена необходимата организация в приюта за допълнително настаняване на хора.

Още в края на миналата година със заповед на кмета Иван Портних 5-ти и 6-ти януари бяха обявени за неучебни дни за училищата в Община Варна, с цел превенция срещу разпространението на вирусни заболявания и заради очаквано рязко застудяване в края на седмицата.

От Община Варна призоваха гражданите да укрепят всички възможни предмети по тераси, балкони и фасади на сгради; при обилен снеговалеж да се ограничи ползването на лични превозни средства, за да се улесни дейността на снегопочистващата техника; периодично да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините; да не се допуска паркиране на лични и служебни превозни средства пред или в непосредствена близост до контейнерите или бобрите за сметосъбиране, за осигуряване достъп до тях на сметосъбиращите машини; препоръчва се пътуване извън населеното място при крайна необходимост.

Гражданите могат да подават сигнали на оперативния дежурен при Община Варна на тел. 052 820 112 .

Шефът на фирма "Градски транспорт" Злати Златев увери, че всички автобуси и тролейбуси ще бъдат отоплени.

В Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са проверени комуникационно-информационната система, връзките между филиалите на територията на областта, както и комуникацията с екипите в линейките и с другите болнични заведения, съобщи директорът на центъра д-р Мая Рашева.
Извършена е извънредна проверка на техническото състояние на санитарните автомобили, на противозамръзващите течности, скъсаните вериги са подменени с нови. На шофьорите е наредено да поддържат резервоарите пълни с гориво.

Наличен е кризисният резерв с медицински изделия и лекарства. Спешните мерки са взети след извънредно заседание на кризисния щаб в Центъра за спешна медицинска помощ във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка.

Във всяка районна служа от областта е осигурен по един пожарен автомобил с по-висока от нормалната проходимост. Това каза пък комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна. 

Всички общини във Варненска област са декларирали пълна готовност за справяне със снегонавяванията и отрицателните температури, заяви Стоян Пасев - областен управител на Варненска област.

7 верижни машини са на линия, за да спасяват бедстващи хора при евентуалната усложнена зимна обстановка. Три от тях ще са на територията на град Варна.
Пасев увери, че е разпратил екипи, които обикалят по общините, за да се информират за нуждите от съдействие по места.

14 са екипите на енергоразпределителното дружество в региона, които ще се грижат за отстраняване на авариите, за да няма хора без ток в студените дни и нощи. Бригади на ВиК също са готови да реагират бързо ако възникнат проблеми.

"Създали сме необходимата организация да снабдяваме хора с хляб и вода, ако има затворени пътища и блокиран достъп до селища на територията на областта" - допълни Стоян Пасев.
Той каза, че кметовете са подготвили и специални помещения, където могат да бъдат обгрижени хора, заседнали в преспите с автомобилите си.

Освен Военноморските сили с техника за снегопочистване ще помагат и от пристанището, летището и частните фирми.

Болните на хемодиализа и родилките от областта ще бъдат транспортирани навреме до Варна.

 




Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекрасно е!Отдавна не е имало такава зима !На берекет е!Какво по-хубаво от това!?Шейните на децата хванаха ръжда...
0
 
 
На кое викате "капан" на 5см. сняг ли.....ха ха ха ха
0
 
 
Много е добре особенно за тези дето работят.. :-)
Aнонимен
на 06.01.2017 г.
0
 
 
На центъра "Виваком "нямат покритие никакво.Тук пък имаме този проблем.
Aнонимен
на 06.01.2017 г.
0
 
 
Ако в девет сутринта вече сме без ток в Кайсиева, какво се очаква да се случи до вечерта? А през нощта? Как живеят хората в Канада и Аляска?
0
 
 
колко да е зле, зима е да няма 6 метра сняг
0
 
 
Къде е енергото в район Владиславо от сутринта няма ток а от енергото не си вдигат телефоните само лъжат хората
0
 
 
Еееее, хайде сега! Зимни капани, чудесии. ... Това си е първи исински, варненски зимен ден. Да, не става за разходки, но нали си е зима? Откакто се помня варненската зима си е такава - с вятър, заледявания -2-3 дни. После 3-4 кал и киша и толкова. Отнема седмица, и обикновенно се случва два пъти на зима - по това време, и февруари, март. Излязох сутринта, остъргах леда от колата, закарах жена ми на работа и толкова! Кой знае какво се е случило! Имаше силни пориви на вятъра, така че не съветвам деца и възрастни да излизат, поне докато не стихне. Така е! Зима е, за плаж не става. Ако някой може да спре вятъра, да пише.
0
 
 
В Кайсиева градина също няма ток! Ще замръзнат климатиците.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: