Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бедствено положение в община Аксаково
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 06.01.2017Коментари (0)5436
© Фейсбук
Във връзка със създалата се усложнена метеорологична обстановка в резултат от силния вятър, снегонавяване, намалена видимост под 10 метра, ниски температури и обледявания, на територията на община Аксаково е прекъснат транспортния достъп, образувани са снежни преспи на пътищата и улиците, възпрепятстващи проходимостта на обществения траспорт. 

Голяма част от основните пътни направления от републиканската мрежа, свързващи община Аксаково са затворени за движение поради влошените метеорологични условия. Вследствие на ураганния вятър е прекъснато електрозахранването и водоподаването в по-голямата част от населените места на територията на общината, а обилния снеговалеж и силни снегонавявания правят невъзможно почистването на пътищата.

За овладяване на бедствието и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, както и с цел създаване на условия за запазване здравето и живота на гражданите и предотвратяване на вреди върху тяхното имущество, и на основание чл. 48, ал.1, ал.3, т. 1, т.2 и т.3, чл. 49, ал.1 и чл. 65, ал.2, т.3 от Закона за защита при бедствия и чл.44, ал.1, т.8 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът на общината нарежда:

І. Обявявам бедствено положение на територията на Община Аксаково.
ІІ. Начало на въвеждане на бедственото положение 11.00 часа на 06.01.2017г.
ІІІ. Срок на действие на бедственото положение - до 12.00 часа на 08.01.2017г.
ІV. Въвеждам в действие общинския план за защита при бедствия на община Аксаково, в частта "Действие при снежни бури, поледици и обледявания"
Определям следните мерки за овладяване на бедствието на територията на община Аксаково :
приоритетно снабдяване на детски, социални и здравни заведения;
осигуряване на отопление на всички административни сгради и детски заведения;
Димитър Димитров - прудставляващ ДЗЗД "Трейс Сторй - Девня Трейд" да предприеме необходимите действия по мобилизация на цялата налична техника и по организиране на снегопочистване;

Милен Великов - Началник на РУ - Аксаково да организира охраната на обществения ред на територията на общината и оказване на необходимото съдействие на длъжностните лица при изпълнение на възложените задачи;
VІ. Определям временни ограничения, както следва :
Забранявам влизането, пребиваването и движението на МПС на територията на община Аксаково, освен тези на екипите от Общински щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, продоволственото снабдяване на населението и движението по ул. "Георги Петлешев" в гр. Аксаково.
Забранявам движението на обществения транспорт по утвърдената транспортна схема на община Аксаково, с изключение на линии с №№ 43, 409 и 121
VІІ. За срокът на действие на бедственото положение, Общинския щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, назначен с моя Заповед № 693/01.11.2016г., да премине на непрекъснат режим на работа. Информация за хода на неотложни работи да ми се предоставя през 2 (два)часа. Същата да се предоставя и на Областен координационен информационен център при Областно управление "ПБЗН" към МВР.
VІІІ. В случай на необходимост от лекарска помощ на бедстващи - Д-р Рашева - Директор на "Център за спешна медицинска помощ" - Варна да осигури линейки с висока проходимост на разположение.
ІХ. Всички кметове по населените места на община Аксаково да подадат своевременна информация за лицата, които подлежат на хемодиализа, с цел своевременно организиране на извозването им до болничните заведения.
Х. Настоящата заповед да се обяви на официалната интернет страница на Община Аксаково.

На основание чл. 49, ал.2 от Закона за защита при бедствия, настоящата заповед да се изпрати незабавно на Стоян Пасев - Областен управител на област с административен център - Варна и на Румяна Бъчварова - Министър на вътрешните работи.

Заповедта да се доведе до знанието на всички членове на Общинския щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, Директора на "Център за спешна медицинска помощ" - Варна, Началника на РУ - Аксаково, ДЗЗД "Трейс Сторй - Девня Трейд" и на "Делтакар" ООД за сведение и изпълнение.



Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: