Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна е готова за нови снежни дни
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 09.01.2017Коментари (0)2903
© Varna24.bg
"Броят на машините не е толкова важен, по-съществено е свършената работа - съобщи за Медийна група "Черно море" Купен Пашов - началник-отдел "Дейности по защита на населението" в общината. - Техният брой приблизително е един и същ и достатъчен, предвид договорните отношения с фирмите по снегопочистване и сметоизвозване. Общо в общината почистваха около 36 машини, а във всеки район имаше минимум по 6. Допълнително привлякохме техника за местата, където не можеше да се ползва стандартната. Имаме 4 машини, работили почти денонощно за успешно пробиване на път до селата Куманово, до Яребична, до Въглен. По договор за взаимодействие поддържаме и пътища извън нашата община. Смятам, че техниката беше достатъчна, но неприятното е, че такива бяха условията."

За с. Каменар е имало още от първия ден път за преминаване на коли до кметството.

"Работим с прогнозата на НИМХ и почти винаги познават. Във вторник вечерта очакваме отново снеговалеж. Не обилен. Имаме готовност - инертни материали, техниката е налице. Можем да посрещнем още снежни дни. Дано вятърът не е бурен", добави Купен Пашов.

В 4 случая са настанени бездомници в общинския приют.

"Последните 2 случая бяха по-особени. Един човек сам подаде сигнал, че е бедстващ. Той живее в местността "Ментешето" - над район "Вл. Варненчик". Отказа да е отиде приюта. Осигуриха му храна и вода. Той продължи да бедства, постъпи сигнал от съседите. Заведохме го в приюта, но той си тръгна и се прибра. Това според мен е неуважение към институциите и службите, които се грижат за хората. Друг случай е с бездомник в блок в "Младост", който се наложи да приберем в приюта с полиция. Добре е да знаят, че там не се отива за постоянно, а само временно, за да получат грижи", разкри общинският шеф.

"Този път на територията на общината нямаше улици, които да не могат да бъдат преминати. Имаме основания за някои упреци за малките улички и междублоковите пространства. Влизаме и там. Но смятам, че през трите дни на сняг и виелица пътищата бяха нормално проходими. Искам да обърна внимание, че е зимно време и е добре да се внимава и с каква скорост се движат шофьорите", аргументира се Купен Пашов.

Спирките, стълбите на подлезите и пешеходните зони са грижа на фирмите по сметосъбиране.

"Като мине греблото с камиона понякога се затваря подхода до спирката. Ръчно се налага да се почиства отново. Тротоарите обаче са грижа на собствениците. Приканваме ги да почистят, получаваме разбиране", обясни още той.

"Не сме свикнали с тези минусови температури, но се налага да ги понасяме. Гражданите винаги се предупредени, нямало е екстремни ситуации и нужда от героизъм", завърши Купен Пашов.

На телефон 052/820-112 денонощно се подават сигнали до оперативния дежурен в община Варна и според спецификата им те се предават по дирекциите или на началниците на отделите. Общината има и гореща телефонна линия и имейл за оплаквания в рамките на работното време.



Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: