Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Драма със спешни медици, тръгнали към адрес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 10.01.2017Коментари (0)2022
© Varna24.bg
Двама спешни медици от ЦСМП-Варна пострадали, докато се опитвали да стигнат в поледицата до адреси в морската столица, научи БЛИЦ. Инцидентите се случили в петък, когато заради снегонавяванията голяма част от районите във Варна бяха труднодостъпни за лекарските екипи.
И двамата медици от Спешна помощ - мъж и жена, паднали лошо, докато опитвали да обслужат адреси във варненския квартал "Възраждане". Лекарката се подхлъзнала до блок 1, паднала, ударила си лицето и има наранявания по устата и брадата.

Изключително много са повикванията към ЦСМП-Варна през последните три дни - от момента на усложняването на метеорологичната обстановка. Според спешни медици, освен, че сигналите са в пъти повече от други дни, което само по себе си затруднява обслужването им, достигането на линейките до адресите, много често минава през различни перипетии заради пътната обстановка.

Медиците са на мнение, че за поредна зима мнозина граждани спекулират с проблемите си и предпочитат да се обърнат към Бърза помощ за по-лесно, въпреки че не се касае за неотложен случай, отколкото да отидат при личния си лекар.

"Продължават гражданите да смятат, че при най-малкия проблем, който имат, следва ние да отидем на място, без да се съобразяват със ситуацията по пътищата. Има много случаи, които не са спешни, но след като ги обслужим на адресите ни казват: вие сте длъжни и това е.", коментираха пред медията ни спешни медици.

През вчерашния ден е имало случай в село Любен Каравелово, когато въпреки че е била повикана Бърза помощ, баща на дете решил впоследствие сам да закара детето си до болницата за преглед. В апаратната на ЦСМП-Варна били получени два сигнала за деца, които се нуждаят от спешна медицинска помощ. На място лекарят преценил, че действително и двете деца се нуждаят от хоспитализация. Бащата на едното дете обаче отказал то да бъде качено в линейката и решил да го заведе с личния си автомобил до УМБАЛ "Света Марина" във Варна.

"Не е ясно, защо тогава вика спешен екип?! Щом е можел, и даже впоследствие е настоявал сам да закара детето си до болница, защо е трябвало да се обажда и да ангажира линейка, която в същото време е можела да обслужи и други адреси?!", недоумяват хора от спешната помощ

Вчерашният ден е бил особено тежък за работата на лекарите от ЦСМП-Варна. Имало е много адреси, които са в Аксаковска община, където до днес беше обявено бедствено положение. С помощта на военните, екипите на "Гражданска защита" и "Пътна помощ", които разчиствали с пътищата, спешните медицински екипи успели да достигнат навсякъде и нямало необслужен адрес. Сред повикванията, четири са били за родилки, които впоследствие са били транспортирани до болница.



Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: