Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители от Варна: Спираме децата от училище до края на седмицата, има извинителни бележки!
Автор: Пламена Николова 09:13 / 10.01.2017Коментари (15)27006
© Varna24.bg
Родители от Варна масово се заричат да спрат децата си от училище до края на седмицата, докато обстановката в морския град се нормализира, споделиха много от тях за Varna24.bg.

Варненци роптаят срещу решението, взето вчера в Община Варна само 10-ти януари да бъде обявен за неучебен ден, както и срещу факта, че новината бе оповестена официална вчера чак около 16 часа от местната управа.

"Как е възможно цял ден да стоим на тръни и да очакваме това решение. Има деца, които пътуват не само от кварталите към града, но и от малки населени места и местности до Варна. Давате ли си сметка, г-н Портних, колко е важно за всеки продител да знае как да организира нещата, в случай, че детето е по-малко и се налага да остане някой при него, а няма близки хора на разположение", коментира гневна варненка.

Мнозина се заканиха да посетят джипито на детето си, за да вземат извинителна бележка за отсъствията до края на седмицата, предвид очакваните нови атаки на зимата.

В социалната мрежа се разгоря бурна дискусия дали децата трябва да ходят на училище тези дни или да си стоят у дома. Ето и част от коментарите на варненеци:

"Днес 10,01, положението сутринта беше още по-зле, след снощните -12гр. Как си представя кмета утре сутринта трафик + още 5000 автомобила, потеглящи само заради децата, за да ги заведем на училище. Или по още 20-30 деца на всяка спирка да чакат автобусите, дето тази сутрин липсваха и имаше по 20 човека на спирка да чакат. Някой мисли ли дали условията навън по улиците позволяват, децата да тръгнат на училище. И само до 18 градуса ли ще топлят класните стаи.

"Браво, разума надделя! Ще вземат да научат нещо в туй училище мани, мани..."

"А някой мислили за работещите родители, които вече не могат да отсъстват от работа. Дете в първи клас само ли да го оставя. Или да го заведа на частно за което пак трябва да излезе на студено и хлъзгаво? Да си ходят на училище пък който иска да си ги държи вкъщи"

"Аз предлагам направо целият месец януари да се обяви за неучебен"

"Класните стаи са студени и всички ние сме ходили на училище и сме стояли с якета и сме писали с ръкавици на ръцете. Не мисля че щом аз съм го изпитвала трябва да го изпита и детето ми това нито ще я направи по силна нито по учена. Аз съм за удължаване на ваканцията"

"Защо не ги обявиха дните наведнъж, за да не пътуват децата....щом имат още дни ваканция, защо да се прибират във Варна?.... Пълна каша!

"Аз лично ще съм с детето в училище и ако няма 18 градуса си я прибирам!"

"Идват нови студени дни, удължете ваканцията до края на седмицата"

Има и коментари на хора, които смятат, че родителите са по-разглезени от децата си и желанието за допълнителни почивни дни за малчуганите е каприз. Ето и тяхното мнение:

"Те децата Ви като са във ваканция и докато Вие сте на работа в къщи си стоят,нали? Не излизат и не се събират, нали? Но само като ходят на училище могат да се разболеят или да се хлъзнат и да паднат!" 

"Възмутително! Седя и чета постове на хора, които са ходили на училище в много по-тежки условия! Хора, които явно са забравили как преди нямаше по 3 седмици зимни ваканции, само защото навън е студено. Обличахме се добре и на училище... А сега искат да възпитават мекотели, на които през зимата им е студено, а през лятото - топло. Предпочитат да отглеждат необразовани и неграмотни деца, вместо да ги изградят като силни хора. Отвратена съм!"

"А родителите знаят ли че Техните деца се моткат по цял ден по моловете. Нали целта е да се предпазят децата. Е те така се предпазват. Казвам го като човек който работи в МОЛ и вижда кой го посещава преобладаващо. Така че щом ходят по моловете, да си ходят и на училище!"




Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама то човек като ви чете коментарите, най-добре на 1 април да ги пуснем!!! Предлагам целия зимен сезон да си седят по домовете и да учат лятото. Боже хора, вие сте луди!!!
0
 
 
Защо да ходят на училище и без това нищо не учат,неграмотни и прости родители.
0
 
 
Кметовете и голи да тръгнат по улиците,сами няма да се изчистят,а това кои ходят на училище въобще не е критерий за добър кмет.Когато няма виелици,по какво се оценява кмета?
Aнонимен
на 10.01.2017 г.
0
 
 
Аз съм по средата. Вярно, едно време ходехме на училище , идваше някой с термометър и ако е 17 градуса и надолу - не учехме. Идваше на училище който може - обикновено бяхме 6-7 деца. И след 2 часа ни пускаха. Стояхме и говорехме с класната. Нов материал не се предаваше. Три дена още няма да се отразят толкова , само дето децата ще се разкарват. Нито има пътища хубави, нито автобуси редовни, малък процент идват и от непроходими зони. Аз лично съм бременна и ме е страх да не падна , не мога и да карам , опирам вече във волана. Така че от общината да помислят дали са създали достатъчно условия , за да посещават децата училище.
+1
 
 
Здрав и хубав сняг! :-) Не се излагайте!
Aнонимен
на 10.01.2017 г.
0
 
 
И тролеите закъсняват!
0
 
 
Автобусите са нередовни. Не са почистени подстъпите към спирките и училищата.
+1
 
 
Най добре до края на зимата, а?!!!! А когато ги изкарвате навън да се търкалят във снега тогава не е студено, а.Смешни сте.....
Aнонимен
на 10.01.2017 г.
0
 
 
Това за моловете е пълна глупост. Имам тийнейджър в къщи, не съм го видяла за тези дни да излиза с приятелите си. Няма какво да се слагат всички деца в един общ знаменател. Не са нито разглезени всичките, както и не всички ги карат с автомобили на училище. Хората, които пишат тези коментари, както и коментарите от рода " ние преди 50 години как ходехме на училище", или нямат деца, или им е къса паметта, или безнадеждно живеят в някакво минало незабравимо и несвършено време!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: