Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От Община Варна: Чистим малките улички в центъра и кварталите
Автор: Екип Varna24.bg 15:05 / 12.01.2017Коментари (39)11198
©
Всички основни булеварди на територията на община Варна са проходими, продължава почистването в по-малките улици, тротоарите се почистват с роторни снегорини, сочат данните от комисиите за контрол на дейностите по зимно поддържане.

Ситуацията по райони е следната:

На територията на "Приморски" продължава работата по преодоляване на трудностите, породени от зимната обстановка. На терен работят 6 багера и 2 лугиращи камиона, като приоритетно се чистят вътрешни пътни отсечки, с предимство се ползват здравни, социални и учебни заведения. От днес сутринта се почиства Цветния квартал и кв. "Левски", включително и междублоковите пространства; 5, 6 и 18 микрорайони, района на езиковите гимназии, Карин дом , СО "Добрева чешма". По график със 8 специализирани камиона се извозва сметта от фирмата, която работи на територията на района. 65 човека работят по освобождаването на тротоарите от заледяванията, като тяхната работа се подпомага от 1 роторен снегорин и 2 бордови коли.


На територията на район "Одесос" до обяд са почистени всички спирки и подлези от сняг. На част от тях с по-дебела ледена покривка са насипани пясък и сол. Направени са подходи на спирките към уличните платна за преминаване на гражданите. В момента се почистват тротоари прилежащи към училища. Сметоизвозването е редовно. По вътрешно кварталните улици работят три машини - трактори с гребла и две мини багерчета тип "бобкат". Довършва се премахването на образувалите се коловози и почистването на кръстовищата на главните улици. В 14 м.р. между бул. "Вл. Варненчик" и бул. "Сливница" машината, която работи, не е могла да премине поради неправилно спрелите автомобили.

В район "Вл. Варненчик" са почистени всички основни булеварди, улиците "Ст. Чилингиров", "Г. Минков", "Ас. Разцветников", "6-ти септември". Затруднения има в почистването на междублокови пространства, паркинги, пешеходни зони, спиркозаслони и велоалеи. Сметоизвозването в района се осъществява нормално, но поради липса на снегопочистваща техника недостъпни са съдовете за битови отпадъци до бл.4 и бл.213 и 214.

В район "Младост" са почистени всички булеварди, главните и първостепенни улици, спирките на масовия градски транспорт, подстъпите към детските градини, ясли, разливочни пунктове, училища, както и дворове на няколко детски градини. Продължава почистването на подлезите. Почистени са паркингите и прилежащите площи на КАТ, III РУП, СУПЦ "Д-р А.Железкова", РДПБЗН - Варна, ОП "ТАСРУД", около Зеленчукова борса, стария Хлебозавод и Медицински комплекс "Младост". Сметоизвозването се извършва по график, но проблем създават паркирали автомобили, които блокират достъпа на камионите. Очаква се в почистването да се включи и техника за опесъчаване и лугиране на заледени участъци.

За "Аспарухово", почистени са основните булеварди, отворено е движението към Галата, Ракитника и Боровец. Спирките са почистени, работи се по почистване на тротоарите. Мостът се обработва с антилед.

Според прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология, клон Варна, в часовете до полунощ ще има временни заоблачавания, вятърът ще е умерен от запад. След полунощ ще се изясни, вятърът ще отслабне. Утре сутринта отново ще е студено с минимални температури между от 9 до минус 6 градуса, по Черноморието от минус 6 до минус 3. През деня ще преобладава слънчево време, като дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1 и 6 градуса.




Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При нас почистиха и улицата и дори в двора .
Aнонимен
на 13.01.2017 г.
0
 
 
Чистели СО "Добрева чешма", например?!?! Как избраха точно там да чистят? А малките улички и днес по обяд в целия град са суууупер почистени - вземи Левски или Младост, или който искаш район.... Срамота, поне да се покрият и да не ръсят простотии!
0
 
 
Такова нещо няма както обикновено. Ония там лапат парите от обществените поръчки....
0
 
 
МНОГО ТРУДНО СТИГАШ ДО ДЕТСКА ГРАДИНА.....НЕПОЧИСТЕНО..
0
 
 
Най крадливата община и най безотговорна ,как може да не почистят около училищата.защо не пуснаха писма до фирмите за почистване за да работят през нощта хората.... ИДИОТИ И НЕКАДЪРНИЦИ
0
 
 
Лъжат ни 25г., защо и за това да не ни лъжат, всъщност не ни лъжат ние им го позволяваме...Браво на тях и на нас...Лъжете ни ние нищо против нямаме щом са ви избрали да ни лъжите не виждам проблемрџ?‚рџ?‚рџ?‚.
0
 
 
Лъжа,вчера паднах и едва не си счупих врата.Към уличка,която излиза на Булевард
0
 
 
Газим в преспите, а днес някаква измислена шофьорка ми се разкрещя, че съм вървяла бавно и от мен не можела да мине....
0
 
 
днес съм бутал над 10 коли закъсали по малките улички, както и мен ме бутаха!!! НИЩО НЕ Е БУТНАТО ПО МАЛКИТЕ УЛИЦИ. ПОКАЖЕТЕ ДОГОВОРЪТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАДА ДА СЕ ВИДИ НА КОГО КОЛКО ПАРИ ПОДАРИХТЕ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: