Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Идва краят на проблемите с водата в Аспарухово
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 17.01.2017Коментари (0)1625
©
"От миналата година собствеността на водопроводните и канализационните мрежи премина в общините и областта. Те ги върнаха във "ВиК" за експлоатация, т.е., нашите активи излязоха от търговското дружество, което е 51% държавно и 49% общинско, съобщи пред тв "Черно море" управителят инж. Валентин Вълканов.

"ВиК" се явява оператор, който експлоатира наличните системи и съоръжения и влага средства, които реализира чрез приходите си по отношение авариите и поддържането на водопроводната и канализационната система и съоръженията. Имаме проблеми с водоподаването и експлоатацията по отвеждането на отпадните води в пречиствателните станции. През последните години се изградиха съоръжения и водопроводи, финансирани по европейски програми и от МРРБ. В тях са заложени по-големи обекти, сред които са водопроводите за отвеждане на водата към "Аспарухово". 

В този район последните 10 г. са вложени най-много средства и са изградени най-много съоръжения. Има обаче недоволство, защото с изграждането, особено на каналите, част от водопроводите към потребителите трябваше да бъдат прекъсвани, за да ги поставим по-дълбоко. Хората правилно искат качествена услуга, но това не се получава всеки ден. 

За "Аспарухово" водопроводите в началото на Аспаруховия мост преминават под жп линиите на 6 метра дълбочина. Самият водопровод е 156 метра с диаметър 1 метър. Там имаше големи течове и проблеми и при голяма авария можеше да се прекъсне жп транспорта от Варна до София и към пристанището. МРРБ и община Варна осигуриха средства и изградихме тази отсечка. Имаме преминаване под Малкия канал, островната част (изцяло нова), през Големия канал на 16 метра дълбочина. И от кметство "Аспарухово" до Карантината - водопровод към квартала и към Боровец", каза още инж. Вълканов.

"Нашият проблем е, когато спира токът. Ако се случи за няколко дни, съоръженията - помпени станции, започват да замръзват. В района на Вълчи дол, във Ветринската община водата спря именно защото нямаше ток. За Калиманци водопроводът замръзна, но нашите хора намериха най-ниската точка, разкопаха я, с газени лампи загряхме водопровода и дебитът тръгна. Хората знаят за зазимяването на водомерите, но не го правят", обобщи той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: