Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Половината приходи от туризъм през 2017 г. отиват за инфраструктурата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 23.01.2017Коментари (0)873
© Varna24.bg
Приходи от туристически данък в размер на 4,4 млн. лв. са заложени в Бюджет 2017. Това стана ясно на заседанието на постоянната комисия "Туризъм, търговия и рекламна дейност". Началното салдо за годината е 62 400 лв. Припомняме обаче, че 4 300 000 лв. бяха приходите от туристическия данък в бюджета на община Варна за 2016 г. - за сравнение, през 2015 г. приходите са били 3 600 000 лв. Така благодарение на усилията на бранша и Общината и на силния туристически сезон в местната хазна влязоха 700 000 лв. повече спрямо предходната година.

От средствата близо 900 000 лв. ще отидат за участие на общината в туристически борси, популяризиране на туристическия продукт, културата и историческите забележителности на Варна.

Около 2,7 млн. лв. ще се инвестират за изграждане и поддържане на инфраструктурата , обслужваща туризма на територията на общината. За почивно дело и култура са предвидени 839 000 лв.

Администрацията внесе разяснения по бюджета, който е одобрен и от консултативния съвет по туризъм. "Средствата отиват там, където ще има най-голям ефект", беше общото мнение за макрорамката.

Съветниците отложиха за следващото заседание на постоянната комисия предложението на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите за организиране на международен конкурс за журналистически текстове и видеоматериали, които представят най-добре морската столица пред света като курортен център. Предвижда се Варна да бъде включена в спедиентски турове за представители на чуждестранни медии, организирани от Министерството на туризма, а след публикуване на материалите за Варна, предстои и конкурс за най-добър журналистически материал. Целта е удължаване на сезона в неактивната му част - през май и октомври.

Павлин Косев, председател на ВАРХ, коментира, че публикациите на медиите ще привлекат потенциално нови гости. "Така можем по-смело за мислим за Варна като туристическа дестинация за четири сезона", коментира той.

На следващия консултативен съвет по туризъм ще бъде разгледано и предложението от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД (концесионер на летищата във Варна и Бургас) за създаването на Регионален фонд за развитие на въздушните връзки, за получаване на единна позиция от бранша по темата.

Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: