Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изведоха малкия Сашко от реанимация, заобиколиха го с любими играчки
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 24.01.2017Коментари (0)976
©
Състоянието на 5-годишния Сашко, който беше транспортирано от Бургас до София със самолет по разпореждане на премиера Бойко Борисов, е много добро. Това каза по време на брифинг в "Пирогов" д-р Стефан Стоилов, завеждащ Отделението по детска коремна хирургия на университетската спешна болница, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Функциите на горния и долния крайник на момчето са запазени и то вече е изведено от детската реанимация на "Пирогов". Сега момченцето е настанено в Отделението по детска коремна хирургия, където за него полага грижи екипът на завеждащия отделението и един от основните лекари, които го оперираха д-р Стефан Стоилов.

Лекарят припомни, че детето беше транспортирано в много тежко, септично състояние. 

"Извършихме всичко необходимо като консултации и изследвания и започнахме мощно лечение. С цел съхраняване на крайника бяха извършени оперативни интервенции на крака, а ръката беше лекувана само консервативно с много силни, съвременни антибиотици", обясни още републиканският консултант по детска хирургия д-р Стоилов.

Националният консултант по детска анестезиология и реанимация проф. Надежда Гаврилова, която завежда Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", обясни, че е имало моменти, в които с екипа й са се опасявали, че детето ще трябва да премине на обдишване.

"Варицелата води до тежки изменения, особено при съпътстващи сериозни заболявания. През септември детето е имало друго инфекциозно заболяване, за което се е смятало, че е варицела. Сега, с имунологичен тест доказахме, че сега има варицела."

Другият лекар, с който съвместно оперираха проф. Иван Поромански, национален консултант, допълни: "Радвам се, че "Пирогов" като стожер на българското здравеопазване, успяхме да доведем лечението до степен детето вече да не е в реанимация, а в отделението на д-р Стоилов. Мисля, че в България здравеопазването е на високо ниво, на ниско ниво е само признанието към лекарите и сестрите.".

За финал д-р Стоилов обясни, че на пациента са му махнати дреновете, предстои му и рехабилитационно-възстановително лечение, докато е заобиколен от любимите си играчки - няколко пожарникарски коли.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: