Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Това е съставът на кабинета "Герджиков"
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 25.01.2017Коментари (1)2074
©
Официалната смяна на властта ще е в петък. Тогава президентът ще разпусне и парламента. Ето състава на служебния кабинет според в. "24 часа": 

Министър-председател - проф. Огнян Герджиков 

Проф. Огнян Герджиков е роден на 19 март 1946 г. в София. Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е във Виенския университет и в Хамбургския институт "Макс Планк". Професор по гражданско и търговско право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Бил е и заместник-ректор на Алма Матер (1993-1994 г.).

Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право. Изнася лекции и доклади в Ягелонския университет в Краков, Европа Институт в Саарбрюкен, Женевския университет, Института "Макс Планк" и Търговската палата в Хамбург. На 5 юли 2001 г. се кълне и като депутат от НДСВ, и като председател на 39-ото Народно събрание - пост, който заема до 4 февруари 2005 г., когато 119 депутати гласуват "за" свалянето му. 

Като причина за предсрочното освобождаване на председателския пост е вписано "системно превишаване на правата и неизпълнение на задълженията му в рамките на неговата компетентност". Проф. Герджиков е избран за народен представител и в следващото, 40-о Народно събрание, където оглавява парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията. 

През 2014 г. проф. Герджиков участва в инициативата на "24 часа" "Клуб Новатор", в който поканихме за проблемите на България да говорят хора, които доказано мислят мащабно и могат да видят проблемите и решенията в цялостната картина, визионери, хора с опит. Проф. Герджиков е бил гост на официалните церемонии по много от инициативите на "24 часа" като "Най-добрите университети" и други. Преди 2 г. издаде автобиографията си "Аз не бях политик", в която разкри и непознати до момента свои лица извън политиката и правото - на поет, музикант, певец и спортист. 

Вицепремиер и министър на отбраната - ген. Стефан Янев 

Стефан Янев е бригаден генерал от резерва. Бил е три години военен аташе във Вашингтон и е работил със структурите на НАТО в Брюксел. В Министерството на отбраната е бил шеф на дирекциите "Отбранителна политика" и "Политика за сигурност и отбрана".

Вицепремиер и министър на здравеопазването - Илко Семерджиев 

Роден е на 25 август 1959 г. в Гоце Делчев. Завършва стоматология в Медицинската академия в София. Специализира в Германия, Обединеното кралство, Испания, Франция и САЩ. Притежава магистърска степен по здравен мениджмънт и докторска по стопанско управление от университета "Проф. Асен Златаров" в Бургас. 

През 1991-1992 г. е директор на VI градска обединена болница в София. Назначен е за заместник-министър на здравеопазването в кабинета на Любен Беров, но подава оставка поради несъгласие със здравната политика. По-късно заема същата длъжност в правителствата на Стефан Софиянски и на Иван Костов от февруари 1997 до 8 март 1999 г. 

На 8 март 1999 г. е назначен за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). На 21 декември 1999 г. с промените в правителството на Иван Костов е избран за зам.-министър на здравеопазването, какъвто остава до края на мандата. 

Министър на външните работи - Ради Найденов 

Роден е в София на 24 август 1962 г. Завършил е Немската гимназия. Следвал е специалност "Международни отношения" в УНСС от 1983 до 1989 г., от която излиза с магистърска степен. От 2001 до 2002 г. е заместник-министър на отбраната. До 2005 г. е началник на кабинета на министър-председателя на България, когато премиер е Симеон Сакскобургготски. 

От 2005 до 2011 г. е извънреден и пълномощен посланик на България в Австрия. През май 2011 г. е назначен за постоянен секретар на Министерството на външните работи, което е най-високата длъжност в дипломатическата служба. От февруари 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик в Германия.

Министър на икономиката - доц. Теодор Седларски

Декан на Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е щатен преподавател в катедра "Икономика" на Стопанския факултет от 2005 г. От 2009 г. е старши, а от 2010 г. - главен асистент. Защитава докторска дисертация през 2009 г. в областта на институциите, трансакционните разходи и икономическото развитие. 

Получава образованието си във Виенския икономически университет и в Стопанския факултет. (бакалавърска степен по стопанско управление през 2002 г. и магистърска степен по бизнес администрация през 2004 г.). Чете лекции по институционална икономика, икономически теории, международна икономика, икономика на публичния сектор, пари, банки и финансови пазари. 

Научните му интереси са в областта на новия и стария институционализъм, новата стопанска история, икономическия анализ на правото, история на икономическите учения, поведенческа и експериментална икономика. 

Министър на правосъдието - проф. Мария Славова 

Тя преподава в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Главен редактор е на новото правно списание "Правен преглед", което се появи на пазара миналата седмица. В него тя пише статията "За кожата на една прокуратура". Тогава пред "24 часа" професорката сподели: "Територията на списанието ще е по-широка, ще излезе извън правните проблеми, ще разглежда и проблемите на общността."

Професорката е родена в Пловдив. Има повече от 20 г. стаж в Юридическия факултет на Софийския университет. През 1998 г. става експерт по евроинтеграцията към Министерството на правосъдието. Работила е и в парламента. Била е координатор, а по-късно и главен експерт към комисията по въпросите на гражданското общество в Народното събрание. 

През лятото на 2001 г. Славова бе кандидат за омбудсман на София. Макар и сочена за фаворит, на балотажа тя бе изпреварена от Антоанета Цонева, чийто опит тогава бе като секретар на община Копривщица. Днес Цонева е шефка на "Протестна мрежа". 

Министър на финансите - Кирил Ананиев 

Роден на 2 юли 1955 г. в София. Започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи". 

Ананиев е зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. От 2009 до 2011 г. е секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България, а в периода 2013-2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Министър на труда и социалната политика - Гълъб Донев 

Той дойде заедно с Ананиев на сбирката при президента Румен Радев. Донев бе зам.-министър във второто правителство на Бойко Борисов, докато Ивайло Калфин бе министър. Донев има дълга практика в сферата на труда и социалната политика - работил е в Националния институт за помирение и арбитраж, във фонд "Условия на труд", бил е член и председател на Надзорния съвет на НОИ, главен секретар и директор на дирекция в Министерството на труда и социалната политика. В периода 2009-2014 г. е зам.-шеф на ДА "Държавен резерв и военновременни запаси". 

Министър на вътрешните работи - Пламен Узунов

Роден е в Пловдив. От 1993 г. работи в системата на МВР. Две години по-късно е експерт-криминалист и разследва убийства. В периода 2004-2006 е началник сектор "Криминална полиция" във II РПУ. След това оглавява същият сектор в ОДМВР-Пловдив до 2010 г. Последователно е началник е на V и II РПУ-Пловдив. През 2013 г. е директор на областната дирекция на МВР-Пловдив. Узунов си тръгна от МВР през август 2015 г. 

Министър на транспорта - Христо Алексиев 

Христо Алексиев бил заместник генерален директор в Национална компания "Железопътна инфраструктура", с ресор "Стратегия и администрация". Притежава магистърска степен по специалността "Международни икономически отношения" от УНСС, както и международни сертификати за управление на проекти. Работил е като ръководител проекти в сферата на местното самоуправление и като експертен съветник на кабинета на министъра на транспорта в МТ. В НКЖИ е бил още съветник към УС и заместник генерален директор. Христо Алексиев е роден на 19.09.1980 г., женен, с две деца. 

Министър на енергетиката - Николай Павлов 

Роден е на 9 февруари 1975 г. Досега е изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД. Преди това е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК. 

Министър на образованието - проф. Николай Денков 

Проф. Николай Денков подаде оставка като зам.-министър на образованието заради "съществените различия с приоритетите и стила на работа на министъра и част от екипа й". Той заемеше поста от 2014 г. и отговаряше за висшето образование и европейските структурни фондове в мандатите на трима министри - доц. Румяна Коларова, проф. Тодор Танев и Меглена Кунева. 

Проф. Денков е професор по физикохимия в Софийския университет. Доктор на науките. Специализирал е в Япония и Швеция, работил е като водещ учен в изследователски институти на фирмите Unilever (САЩ) и Rhone-Poluenc (Франция). Автор е на над 130 научни публикации с голям международен отзвук в научната литература. 

Ръководил е над 30 международни научни и научно-приложни проекти. Носител е на голямата награда "Питагор" на Министерството на образованието и науката (МОН) за високи научни постижения (2010 г.). От 2012 г. е член на работните групи за подготовка на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 

Министър на земеделието - доц Христо Бозуков

Министър по председателството с ЕС - Любомир Иванов 

Министър на еврофондовете - Малина Крумова

Министър на културата - Рашко Младенов 

Министър на спорта - проф. Даниела Дашева 

Проф. Даниела Дашева е един от най-големите експерти по теория и методика на спортната подготовка с редица научни публикации в тази област. Завършила е Учителски факултет на ВИФ "Г. Димитров (НСА), с втора специалност треньор по баскетбол. През 1991 г. защитава докторска дисертация, през 2004 г. защитава дисертация за научната степен "доктор на педагогическите науки". 

От 1991 до 1994 г. е преподавател във Висшето училище по Физическо възпитание и спорт в гр. Мостаганем, Алжир, след което придобива магистърска степен по спортна психология към Католическия университет в Льовен - Белгия. От 1999 г. е доцент по теория и методика на спортната тренировка, от 2006 г. е професор.

Министър на околна среда - Ирина Костова 

Министър на туризма - Стела Балтова 



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съставен от куРнелия и одорбрен от Решетников.Сбирщина от "специалисти" на ония с 800-те дни ,а инак червени маймуни,облечени в костюми на независими. Ей от такива специалисти сме на това дередже,пак същите боклуци!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: