Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Участвайте във фотоконкурса "Фонтаните в България“
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 27.01.2017Коментари (0)992
© Varna24.bg
Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение "Аз обичам водата" организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема "Фонтаните в България". Проявите са част от събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата - 22 март, и е част от инициативата "Международен Воден Мост 2017".

Темата на конкурса цели да обедини и представи красивите фонтани в страната - старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове. 

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба "Фонтаните в България", която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март - Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди. 

КАТЕГОРИИ В КОНКУРСА - Награда за обществена институция - Награда на онлайн-публиката - Първо място в класацията на журито - Второ място в класацията на журито - Трето място в класацията на журито 

В категория "Награда за обществена институция" могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие - снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията. 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ - Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата "Фонтаните в България". Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели. - Всеки участник заявява желанието си да се включи във фотоконкурса чрез регистрация на адрес: www.waterbridge.info с уникално потребителско име и актуална поща. След регистрацията, на посочения е-мейл ще бъде изпратена парола за управление на профила. - Всички участници е нужно да посочват в регистрационната форма актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран. - Всеки участник има право на 3 авторски фотографии и само на 1 потребителски профил. - Снимките се качват в страницата на фотоконкурса, където се събират в профила Ви. 

- Всички снимки търпят одобрение преди да бъдат публично достъпни в страницата на фотоконкурса. - Към всяка творба трябва да има посочени: автор, заглавие и/или място, където тя е направена. Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта. - Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70 см, в случай, че бъде номинирана за изложбата "Фонтаните в България". - Създателите на номинираните творби задължително трябва да подпишат декларации за авторско право, с която удостоверяват авторството на снимката и преотстъпват правото й на ползване на организаторите за целите на фотоконкурса "Фонтаните в България". (Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.). - Авторите на номинираните снимки ще бъдат поканени от организаторите да изпратят оригиналите на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017 г.

ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ Застрашени да отпаднат от конкурса са участниците предоставили: - Неточна информация за себе си и/или за работата си. - Творба и/или текстове, които не са тяхно дело. - Фотография, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики. - Снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; такива с дати, копирайт, воден знак; с обиден характер и т.н.

КЛАСИРАНЕ Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция от 50 снимки, предвидени за Националната изложба "Фонтаните в България". Още 40 ще станат част от експозицията след гласуване от страна на експертно жури. Имената на членовете журито - фотографи, еколози, представители на водния сектор, ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на фотоконкурса. Докато протича фотоконкурса всички снимки-участници ще бъдат представени и на фейсбук страницата на конкурса "Фонтаните в България", но харесванията от фейсбук ще се вземат предвид за окончателното класиране единствено в случай, че определени снимки имат равен брой гласове в страницата: www.waterbridge.info Всички 50 творби ще бъдат публикувани във фейсбук страниците на БАВ и на Международен Воден Мост. След 22 март те ще станат част от пътуваща изложба, която ще посети различни градове и административни центрове в страната. 

КОНТАКТИ за регистрация за участие във фотоконкурса: www.waterbridge.info за повече информация: fotokonkurs@waterbridge.info









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: