Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Какво прави букмейкъра Bet365 толкова успешен?
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 27.01.2017Коментари (0)1775
©
Трудно дори и най-големите критици от хазартната индустрия могат да оспорят успеха, който има най-голямата букмейкърска къща в света - Bet365. Определението "най-голямата букмейкърска къща в света" не е никак случайно - повече от 23 милиона души залагат парите си в този сайт, което е поне два пъти повече от който и да е друг букмейкър.

Нова вълна от коментари за възхода на компанията се породи преди около две седмици, когато от Bet365 обявиха публично финансовите си отчети за едногодишния период от началото на април 2015 г. до края на март 2016 г. От доклада стана ясно, че компанията е на печалба за периода от над 450 милиона паунда, което представлява увеличение от над 50 милиона паунда.

В допълнение към това, в компанията работят вече повече от 3 404 души, което не е шега работа за оператор, чиято дейност е изцяло в онлайн пространството. Може би най-впечатляващо от всичко е, че почти 36 900 000 000 паунда са били заложени в сайта им от играчите.

И така, лидерът в хазартната индустрия продължава да покорява нови и нови върхове; да разширява операциите си; да увеличава печалбата и да изгражда вече впечатляващата репутация на марката, която е много добре разпознаваема дори и сред хора, които си нямат нищо общо с онлайн залозите.

Въпросът, който си задават много хора, е как може тази интернет букмейкърска къща да задмине с такова убийствено темпо конкурентите си, някои от които са в бизнеса от повече от 100 години? Проблемът е, че няма ясен и категоричен отговор на този въпрос. Отговорите са може би по-фини и са вплетени в детайлите.

Независимо от това, ние ще се опитаме да ви представим някои от причините, поради които Bet365 се представя толкова успешно на пазара и с постоянни темпове завзема нови пазарни дялове.

Отдадено лидерство

 

Това е най-очевидната причина за успеха на Bet365, но за съжаление е начин на поведение, който много трудно може да бъде приложен от другите гейминг оператори.

Семейство Коутс и по-специално Денис Коутс не са просто въплъщението на силно лидерство, но като се има предвид факта, че те са успяли да построят цял палат с малко тухли и много желание, те изглежда са изключително много емоционално ангажирани с компанията, което е ключова част от успеха й. Много компании имат силно лидерство - силното лидерство може да бъде закупено като се наеме упорит изпълнителен директор от други компании или индустрии. За съжаление на останалите, това, което не може да бъде купено толкова лесно, са хора, които наистина се интересуват от компанията и от своите служители.

В интервю за местен вестник от град Стоук, откъдето произхожда семейство Коутс и където е седалището на компанията, Денис Коутс разкри какво мисли по въпроса какъв трябва да бъде добрият работодател.

Тя каза: "Ние прекарахме толкова голяма част от живота ни в работа, важно е хората да се наслаждават на това, което правят. Ние се опитваме да бъдем добри работодатели като създаваме възможности на хората, като сме справедливи и като осигуряваме среда са постигане на прогрес."

В допълнение към това, Коутс е известна също така и като фантастичен пример, когато става въпрос за работна етика. Често остава да работи през уикендите и до късно през нощта, така че определено е светлина, която другите могат да следват.

Денис Коутс създава компанията преди почти 20 години, като стартира от малък едностаен офис, намиращ се на паркинг. Това обаче не й пречи да задмине за няколко години гиганти с десетки години опит като William Hill и Ladbrokes.

Без страх от новото

Със съзнателното избягване на термина "иновация" - дума, която е била използвана толкова много, че едва ли вече носи някаква тежест - Bet365 са показали многократно, че не се страхуват да опитват нови неща.

Решението от преди няколко години да се премести целия сайт на HTML5 бе описано от Computer Weekly като "повече от хазарт", но логиката бе налице.

Bet365 са били сред първите в много неща, които днес се приемат като стандарт в индустрията - залозите на живо, преките предавания на спортни събития, казино на живо и много други.

Залозите на живо като начин на живот

Когато се заговорите с някой опитен играч за Bet365, много е вероятно той първо да спомене за невероятните възможности на пазарите за залози на живо в сайта.

Тяхната доминация в тази област по никакъв начин не е случайна. Докато другите оператори разчитаха на реклами по билбордове и по телевизията, Bet365 изградиха успеха си в началото на новото хилядолетие на базата на техните залози на живо. Тази ниша излиза на преден план още при самото начало на изграждането на империята от Денис Коутс.

"Решението Bet365 да се съсредоточи върху залозите на живо бе на Денис и това позволи на Bet365 да изгради своята лидерска позиция. Залогът се увенча с успех. Залозите на живо са от основно значение за успеха на компанията и остават крайъгълният камък на бизнеса", се казва в едно от описанията на букмейкъра.

От няколко години, букмейкърът разшири още повече услугата си за залози на живо и вече добави към нея преки предавания на повече от 70 000 спортни събития годишно. Така играчите могат не само да залагат на живо, но и да гледат в реално време случващото се на терена/игрището. Сред събитията, които се излъчват на живо, са футболните двубои от първенствата на Италия, Германия, Испания, Русия, Холандия и много други.

Далеч от 80/20

Докато повечето останали букмейкъри разчитат на големи печалби от малко клиенти, Bet365 предпочитат да приемат много по-малки залози от по-голяма клиентска база. Така, вместо да взимат 80% от печалбата си от 20% от клиентите, както гласи популярната бизнес максима, Bet365 работят по малко по-различен начин.

Техният бизнес модел изглежда много по-устойчив и много по-малко зависим от големите играчи.

И така, изглежда не е толкова трудно да намерим няколко причини, които стоят зад успеха на Bet365. Трудно е да отговорим кога останалите фирми в бранша ще се поучат от тези практики, които без съмнение водят до успех. Много други причини защо 23 милиона души са се регистрирали в Bet365 можете да прочетете от този преглед на букмейкъра.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: