Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
България завърши на трето място на турнира по футзал във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 28.01.2017Коментари (0)1816
© БФС
Националният отбор на България завърши на трето място в квалификационния турнир по футзал за ЕВРО 2018, който се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Възпитаниците на Димитър Пантев отстъпиха на Англия с 1:4 в последния си двубой от надпреварата и приключиха участието си с актив от 3 точки след две загуби и една победа.

Срещата започна динамично с опасни атаки на двата отбора. Най-добрата възможност за откриване на резултата за Англия дойде в средата на първото полувреме, но навременното излизане на Костадин Иванов предотврати опасността за българския отбор.

Секунди по-късно последва и първата отлична възможност пред вратата на Англия, но ударът на Росен Дачев бе уловен от вратаря Марк Крофт. Малко преди края на полувремето с далечен изстрел на Ричард Уорд, гостите поведоха с 1:0. Второто полувреме започна с атака за България, но Пламен Стойков не можа да засече подаването на Веселин Геренски.

Англичаните отвърнаха с бърза контраатака и отново намесата на Костадин Иванов предотврати втори гол за гостите. Малко по-късно след неразбирателство пред българската врата, Ричард Уорд отбеляза втори гол за Англия.

В средата на полувремето Пламен Стойков отправи удар, но Крофт все пак успя да избие топката. Марко Костич и Мартин Великов също имаха шансове да намалят преднината на англичаните, но след отнета топка Дъглас Рийд отбеляза трети гол. Последваха няколко мощни удара от дистанция на Марко Костич и Димитър Петев, които отново не попаднаха в очертанията на вратата.

Секунди преди края на мача Йосиф Шутев успя да отбележи гол за България след подаване на Даниел Димов. Срещата завърши с попадение на Люк Белингер, който технично прехвърли българския вратар и оформи крайното 1:4.

В другата среща Албания победи Малта с 3:2 и затвърди първата си позиция в квалификационна група D с 9 точки, като си осигури участие на следващия етап от квалификациите за Европейското първенство по футзал на УЕФА 2018. Англия завърши на втора позиция с 6 точки след две победи и загуба. Тимът на Малта остана на последно място с 0 точки.

Според регламента само победителите от седемте групи в предварителния кръг се класират за следващата основна фаза на квалификациите.

България - Англия 1:4

Жълти картони: Веселин Геренски, Марко Костич , Йосиф Шутев, Ръсел Голдстейн, Люк Болингер

България: 1 Костадин Иванов - к., 8. Веселин Геренски, 9. Пламен Стойков, 11. Даниел Димов, 14. Марко Костич

Резерви: 12 Исмет Хаджиев, 4. Георги Герасимов, 2. Стамен Арсов, 3. Росен Дачев, 5. Мартин Великов, 6. Димитър Петев, 7. Йосиф Шутев, 10. Даниел Несторов, 13. Мартин Марков

Селекционер: Димитър Пантев

Англия: 1. Марк Крофт, 4 Дъглас Рийд, 9 Рони Медина (к.), 11 Ричард Уорд, 14 Уилям Уолас

Резерви: 13 Джонатан Симс, 2 Ръсел Голдстайн, 3 Еган Рекса, 5 Максимилиян Килмън, 6 Лиам Палфриймън, 7 Робърт Бетсън, 8 Люк Болингер, 10 Джеймс Уеб

Селекционер: Майкъл Скубала








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: