Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От Mtel умишлено премълчавали важно условие
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 29.01.2017Коментари (10)1601
© Varna24.bg
Върховният административен съд потвърди заповед на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за забрана на нелоялна търговска практика на "Мобилтел" ЕАД при продажбата на предплатени карти за мобилни услуги.

Телекомът умишлено е премълчавал важно условие, според което при закупуване на предплатени пакети услуги клиентът губи на всеки 90 дни парите по сметката си, ако до края на този период не презареди със сума над определена стойност. 

Тази информация е фигурирала само на интернет страницата на мобилния оператор. Липсвала е обаче в офисите му и върху опаковката на картите Prima, където би била полезна на потребителя непосредствено преди вземането му на решение за покупка.

В търговския обект е било налично единствено неактуално ръководство, според което картата се дели на два периода - активен, в който абонатът може да получава и генерира обаждания и кратки текстови съобщения (12 месеца от датата на активиране) и допълнителен - пасивен, в който е възможно само приемането на обаждания и съобщения (последният 13-и месец). 

Според тези стари условия, при презареждане с 10.00 лв. клиентът удължава с една година активния период на предплатената си карта и с един допълнителен месец пасивния.

В резултат от прилагането на цитираната практика потребителят остава с впечатлението, че ще може да ползва сумата по своята сметка през целия период на валидност на картата.

Влязлата в сила заповед на КЗП отнема възможността на мобилния оператор да подвежда по такъв начин потребителите занапред. Наложена е санкция в размер на 10 000 лв. с наказателно постановление, което търговецът обжалва.

Съвети към потребителите: 

- Настоявайте да получите пълна, вярна и разбираема информация за основните характеристики на услугата и условията за ползването й.
- Не бързайте да сключите сделка преди да се запознаете с всички условия и да се уверите, че те са изгодни за Вас.
- Търсете консултация винаги при съмнение, че информацията е непълна или неясна.

Препоръки към търговците: 

- Необходимо е на потребителя предварително да бъде предоставена информация за всички съществени характеристики на услугата и условията на сделката, както и да му се даде възможност да се запознае с тях.
- Информацията трябва да е ясна и достъпна.
- При необходимост консултантите могат да дадат разяснения, които обаче да не въвеждат в заблуда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нова НЕКОРЕКТНОСТ на м-тел с канала им мтел спорт 1. Оказва се, че абонатите на м-тел и близу трябва ИЗРИЧНО да се откажат от новия им канал, иначе започват да си плащат всеки месец. Вижте какво ми отговориха от чат-обслужването на м-тел : Вера:Ако спортното съдържание не е достатъчно атрактивно за Вас, може да бъде заявен отказ до 01.07.2017 г., с обаждане на *88, 080020011 или 070043700. Вера:Цената от 1,99 лв./мес. за трите спортни канала е валидна само за текущи абонати на телевизия от Мтел и Близу, сключили Договор до 31.03.2017 г. За абонати, заявили тези канали след 01.04.2017 г. цената без срочен ангажимент ще бъде 5,99 лв./мес. Дано съм бил полезен!
0
 
 
По принцип мтел са доказано НАЙ-БЕЗОЧЛИВИЯТ оператор.. най-много хора са пропищели именно от тях!
Aнонимен
на 30.01.2017 г.
+3
 
 
Трябва да ги глобяват на клиент по 10000 тези мизерници!
0
 
 
..затова пък Лора Виденлиева има участие в 100 фирми по цял свят, които съм убеден, че не може да цитира поименно. Парите са от такива, които не си четат договорените условия. Чак съм изненадан, че на днешните тарифи има все още хора, които разчитат на предплатени карти и все още не са разбрали, че същите нямат нищо общо с предишните (на които като заредиш 5 лева и караш по 1 година). Е, успех.
+4
 
 
ХА,ХА, БЪЛХА ГИ УХАПАЛА, Я СЛОЖЕТЕ ОщЕ НЯКОЯ ДРУГА НУЛА/0/ КЪМ СУМАТА,чЕ ТОВА СА ДЖОБНИ ПАРИ ЗА ТЯХ !!!!
+4
 
 
Въй, как ще ги платят цели 10 000 лева, горкичките...
+1
 
 
МТел са най-големите мошеници. Отказах се от тях преди повече от 10г, и миналата година ми се обаждат от някаква колекторска фирма за 15 лв останало задължение, на всичко отгоре със заплашителен тон. Как, питам аз, ми закриха номера при положение че съм имала неплатени задължения??? Разбира се отнесох въпроса към шефовете им в София, но отговора беше, че се извиняват за грубото отношение и че ще вземат мерки, но видите ли, все пак фирмата трябва да си прибере задълженията, без значение на методите!!!!! За сума от 15 лв не ми се занимаваше да отнасям въпроса съм КЗП, вероятно на това са разчитали. Предполагам е имало и други на които са звънели така за някакви малки суми, за които не си заслужава да си трови нервите човек, но пък като се натрупат за тях става далаверата голяма. Та моят съвет е не бъдете абонати на тези мошеници!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: