Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветник: Заприличахме на циганска сватба
Автор: Пламена Николова 16:00 / 30.01.2017Коментари (0)1317
©
Дебат по време на Общинския съвет на Варна предизвика отпускането на средства за ремонт на някои храмове във Варна, както и някои моменти, касаещи споразумението за съвместната дейност между Община Варна и Варненска и Великопреславска митрополия, предаде репортер на Varna24.bg.

"Искам тука да ви зачета някои неща по бюджета, касаещ споразумението, за какво ще се отпускат пари. Образователна програма "Първо българско училище" към дирекция "Образование и младежки дейности" - 5 000 лв. , младежки форум - 16 000 лв. , същата дирекция , поклонническо пътуване до Света гора, поклонническо пътуване до Румъния...Извинявайте, но това ми прилича на репликата на Тодор Колев от "Опасен чар" - какво е това - "Кученце-касичка, крокодилче-касичка...". 

Това е замаскиране на средства в размер на около 130 000 лв., които ще бъдат усвоявани от някои дирекции в Общината, защото каквито и инициативи да се предприемат по линия на духовното израстване на нашето общество служението на свещениците трябва да бъде безплатно, а не платено. Те трябва да участват в тези дейности безвъзмездно. Затова предлагам от приложението към това споразумение да отпаднат някои неща. 

В едно благодарствено писмо от дядо Йоан той благодари на кмета, че до момента са отпуснати 450 000 за храма "Св. Прокопий", отделно отпускаме още 250 000, отделно има решение на МС, с което се отпускат още 300 000. Т.е. строителството на Община Варна и държавата заедно със 150 000, които се отпускат за ремонта на Катедралния храм стават 1 млн.лв. И ние срещу този милион, който даваме на Българската православна църква, и на никое друго вероизповедание в града, нямаме дори една количествено-стойностна сметка. До кога ще продължи това, кой ще финансира всички етапи. Защото ми се струва, че това ще продължи безкрайно. Затова предлагам от тези 250 000 да дадем 40 000 за ремонта на църквата на централните варненски гробища, която както разбрахме е в окаяно положение. Моето предложение е 210 000 да отидат за храма и за целево за изграждане на цялата инфраструктура, която обслужва цялото общество", коментира общинският съветник Григор Григоров. 

Той беше подкрепен от колегата си Красен Иванов, който заяви:

"В писмото от Митрополита се посочва, че има нужда от спешен ремонт на покрива на Катедралния храм и се моли Община Варна да отпусне според възможностите си някой лев. Кой и как реши, че това трябва да са 150 000 лв. На база на какво? Заприличахме на циганска сватба тука", коментира общинският съветник.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: