Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха младежи за серия грабежи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:17 / 31.01.2017Коментари (0)780
© Varna24.bg
Най-тежкото наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода получи 23-годишният Георги Г. Той беше признат за виновен по две повдигнати му обвинения - за извършени при повторност кражби от хотелски стаи в курорт "Албена" и общо 4 грабежа, три от които в съучастие. Кражбите са извършени на 10 август 2012 г. чрез проникване нощем през незатворени балконски врати, като на туристите в тях са отнети пари, айпод и портфейли на обща стойност за близо 500 лв. Грабежите, на обща стойност за около 1300 лв, са осъществени в периода 1 - 6 ноември 2013 г. във Варна. Единият от тях - нападение над жена, чрез заплашване с нож и пистолет и издърпване със сила на дамската й чанта, Георги е извършил самостоятелно. Останалите грабежи - на оборотни пари и цигари от денонощни магазини по ул. "Гладстон", "Пирин" и пл. "Лаврентий", са в съучастие, при различни роли за другите трима подсъдими - като съизвършители или подбудители и помагачи. При посегателствата над магазините са ползвани маски и употребени оръжия за заплашване - съответно нож или пистолет.

23-годишният Георги Г. има предходна съдимост. Той следва да изтърпи определеното му най-тежко общо наказание в затвор, при първоначален строг режим.

Районният съд във Варна наложи условно наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 5 години, на 25-год. Николай С., признат за виновен като съизвършител в грабежа над денонощен магазин на ул. "Пирин". Към момента на осъществяване на инкриминираното деяние той е бил неосъждан.

По отношение на 27-год. Гарбис Г. съдът наложи наказание от 3 г. и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в затвор при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен по обвинение в съучастие като подбудител и помагач за грабеж, в условия на продължавано престъпление в периода 1- 3 ноември 2013 г. Тогава той умишлено склонил Георги и Николай (при едно от деянията )да извършат грабеж и отнемат чужди вещи, като ги улеснил чрез набавяне на средства за това - маски и оръжия.

Спрямо четвъртия подсъдим - 26-год. Дилян И., който има предходна съдимост, наложеното наказание е 4 години затвор, при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен, че в съучастие като подбудител и помагач в два от случаите на грабеж от 3 ноември 2013 г. над магазини на ул. "Пирин" и пл. "Лаврентий", умишлено склонил и улеснил двама от подсъдимите да отнемат оборотни средства и вещи чрез заплашване с нож.

Присъдата на Районен съд - Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: