Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близо 30 000 души са ангажирани с моряшката професия във Варна и региона
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 01.02.2017Коментари (0)652
©
Всички морски лица са получили документи според изискванията на Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на морските лица, както и свързаните с нея регламенти на Изпълнителната агенция "Морска администрация". 

Това каза за "Фокус"  к.д.п. Валентин Енчев, директор на Дирекция "Морска администрация - Варна", във връзка с анализа на дейността на институцията през изминалата година.

"Годината за "Морска администрация" беше в посока приключване на транзитния период за влизане в сила за изискването на Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка на морски лица. По различни данни около 30 000 души са пряко ангажирани с моряшката професия, те работят на море. Ако към тях добавим и техните семейства, има огромен брой хора, свързани с морето. 

Морските лица са важна част от нашия град и трябва да полагаме повече внимание тази професия да се развива", отбеляза Валентин Енчев. По думите му с оглед изтичането на преходните периоди по отношение на издаването, признаването и потвърждаването на свидетелства за правоспособност, съответно за професионална компетентност, въвеждането на нови професионални компетентности чрез новите правила, в администрацията е била създадена необходимата организация, за да може всички морски лица да получат необходимите документи. "Нямаше морско лице, което да не трябваше да се преосвидетелства, да не подмени документ. 

Това беше голямо предизвикателство пред администрацията през годината - да успеем максимално добре да обслужим клиентите. Имаше временно наети лица, които да подпомагат работата на администрацията. Радостно е това, че няма морско лице, което остана неосвидетелствано, за разлика от други държави, които декларираха, че молят за удължение до 1 юли 2017 година", каза още к.д.п. Валентин Енчев и изрази благодарност към морските лица за тяхното разбиране, както и към служителите на администрацията за усърдната работа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: