Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Най-много ранни записвания от Германия за сезон 2017-а във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:00 / 01.02.2017Коментари (0)1053
© Varna24.bg
Най-много ранни записвания за сезон 2017-а във Варна и близките курорти са направили туристи от Германия. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море" Соня Георгиева - директор на дирекция "Туризъм" в община Варна. През миналата година беше отчетен 38% ръст на немския пазар спрямо 2015-а. "Очакваме тази година да запазим нивата от миналата година. Трябва да направим всичко възможно да обгрижим туристите, да им представим възможностите за културно-исторически, СПА и винен туризъм в региона, за да възбудим тяхното любопитство и желание да ни посещават отново" - отбеляза Соня Георгиева.

Според нея големият брой ранни записвания от Германия се дължат на това, че немските туристи по принцип планират лятната си почивка още в края на миналата година или най-късно през януари на настоящата.

Добър интерес към Варна и близките курорти има и на полския пазар, съобщи още Соня Георгиева. "Миналата година той се разви много успешно и в момента е на пето място по ръст, което е много добър показател" - каза тя.

Надяваме се да има резервации и от други пазари, за разработването на които полагаме значителни усилия, допълни Соня Георгиева. "Перспективен е израелският пазар. Не трябва да пренебрегваме туристите от арабските страни, които преди години редовно посещаваха нашите курорти. Те проявяват интерес към СПА и развлекателен туризъм. Единственият проблем свързан с тяхното посещение в България е, че те пътуват основно с турските авиолинии и се надяваме да няма проблеми в тази посока. За първи път ще участваме и на туристическо изложение в Минск, колегите заминават и за Брюксел - отново пилотно. Преди няколко дни се завърнахме от участие в Братислава. Словакия е интересен пазар, който предполага развитие. Изводите, които си направихме след посещението в Братислава е, че южната част на страната ни е по-позната дестинация сред словашките туристи, но те като цяло имат сантимент към България и трябва да повишим популярността на Варна и региона сред тях. Проявиха интерес към инициативите във връзка с Европейска младежка столица и към възможностите за културно-исторически туризъм" - разказа Соня Георгиева.

Традиционно дестинация Варна ще бъде представена на двете най-големи международни изложения за туризъм - Берлинското и Московското. "Борсата в Москва е насочена към крайния потребител. Участието там ще ни даде отговор на въпроса доколко можем да разчитаме на руските туристи за сезон 2017. Ние отчетохме голям спад на този пазар по време на кризата през 2014-а и 2015-а. Миналата година регистрирахме малък ръст от порядъка на 10-13% и се надяваме този процент да продължи да се увеличава през 2017-а" - заяви Соня Георгиева.

Директорът на общинската дирекция "Туризъм" отбеляза, че тази година представянето на града и региона е изцяло обвързано с кампанията за Варна - Европейска младежка столица. Мероприятията от програмата ще бъдат представени и на изложението в София "Ваканция и СПА".

"Оптимисти сме за сезона през 2017-а. Надяваме се да продължим да бъдем една безопасна и привлекателна дестинация, да имаме повече туристи и да отчетем в края на годината отново ръст", завърши Соня Георгиева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: