Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Боксьор от Варна стана №1 в страната, мисли за олимпиадата
Автор: Екип Varna24.bg 17:54 / 01.02.2017Коментари (0)4985
© Пламен Гутинов
Боксьорът от Варна Калин Мавродиев завоюва златния медал на държавния личен шампионат за мъже, който се проведе преди дни в Пазарджик. На финала в кат. до 64 кг 25-годишният варненец се наложи по точки над Алекс Димитров. Златото му ще бъде вписано в актива на ЦСКА - клубът, за който той се състезава.

Подготовката му протича почти изцяло във Варна (с изключение на лагерите на националния отбор), предстои му участие в турнира "Странджа". В основата на успеха беше бившият капитан на ръгби клуб "Варна" Пенко Пенев, сега се мисли и за олимпийска квота.

"Започнах тук при Димчо Савов в "Черно море - Яхант". Вече от 10 г. обаче съм в ЦСКА, защото във Варна оцеляването на професионален спортист е много трудно. Национален състезател съм от 7-8 г. в кат. до 64 кг, предстои отговорният международен турнир "Странджа", там има квота и за олимпиадата през 2020 г. На ринга ще излязат боксьори от цял свят, очаквам над 600 състезатели. От нашите само един ми е конкурент - от Русе. По-младите момчета са като тигри, всеки скача, иска победа", каза Калин Мавродиев.
"Психиката е много важна в бокса. Трябва да преодолееш противника.

Спортът в момента е много труден, държавата не дава пари, няма и инвестиции. Оправям се с приятели, благодаря и на Николай Колев, който ми осигурява добавките. Конкуренцията е по-слаба, но всеки се бори до последно. Пенко ми даде много. Като физическа подготовка, щом ме е натренирал така... 

Боксът във Варна в момента е под всякаква критика, затова избрах София и ЦСКА. Конкуренцията е много силна там, тук получавах само обещания. Надявам се да взема квотата за олимпиадата. Мислил съм за професионалния ринг, но и там парите са малко, а наградният фонд покрива само храната по време на подготовката. Тук не включвам добавките", добави Калин.

Той е от спортна фамилия, баща му е Димитър Мавродиев, известен варненски боксьор, който го е подготвял в началото - и психически, и физически.

"В София вече Михаил Таков ми помага, той допринесе да остана все още на ринга, това е начин на живот. Не мога да се откажа. Ще се боря докрай. Благодарение на Пенко се справям още по-добре, помага ми и психически, надъхва ме", разкри още той.

Калин Мавродиев има огромен брой медали от всякакви първенства - международни и национални. Той разчита на още по-успешна 2017 година.

Според Пенко Пенев въпросът не опира до Варна или до София, а до крайния резултат. "Не е толкова важно дали подготовката за олимпиадата или за световното ще е при мен. Това е без значение. Трябва да го запазим здрав и за "Странджа" да се обърне бързината и силата му в ръкавиците. Аз съм му казал - лявата ръкавица! Единият мач, който гледах, е именно с такъв удар.

Нещата засега се получават 100%, резултатът е след 20-ина тренировки. Времето е малко, надявам се да се успокои малко, да не "пали" бързо. На държавното се получи, разчитам да преборим като цяло и това момче от Русе. Гледал съм мачовете, считам, че ще се справим", коментира и легендарният ръгбист.

Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: