Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предлагат Филип Киркоров за почетен гражданин на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 08.02.2017Коментари (0)1288
© Фейсбук
Звездата на руския шоубизнес Филип Киркоров да бъде обявен за почетен гражданин на Варна. Това предлагат български почитатели на родения у нас шоумен. Поводът е 50-тата годишнина на Киркоров, която той ще отбележи тази година, се посочва в петицията.

Събирането на подписи върви както онлайн, така и на хартия, разкри пред Дарик инициаторът на петицията. Анелия Тодорова е от София, но смята, че е време е да се направим нещо важно за Филип в България, във Варна, неговия роден град. Тя разкри, че до самия Филип и баща му вече за изпратени уведомителни писма.

Фенове на Киркоров в морската столица ще организират внасянето на предложението до Общинския съвет, което ще бъде подкрепено с подписите от цялата страна, обясни Тодорова. Покрай петицията тя разкри, че се е изненадала колко много нашенци харесват руския музикант с български корени.

Филип Киркоров вече е предлаган официално за почетен гражданин на родната Варна. Основните мотиви са приносът му за световната попкултура и издигането на международния авторитет на България и Варна като духовни центрове. Руската мегазвезда обаче не успява да се нареди в списъка с почетни граждани на Варна, след като предложението не среща нужното мнозинство сред варненски общински съветници.

"Откакто той съществува в живота ми с музиката, аз съм един щастлив човек", споделя още Анелия Тодорова. Тя сподели още, че ще присъства на всичките 4 концерта, които Филип Киркоров се очаква да изнесе в България това лято.

Кралят на руската попмузика е роден във Варна на 30 април 1967 г. Баща му Бедрос Киркоров е български певец от арменски произход, а майка му Виктория е рускиня. Филип е дете, когато семейството му заминава да живее в бившия СССР.

Роденият във Варна шоумен е израснал в къща на ул."Беласица", на метри от Колхозния пазар. Преди десетина години бащиният дом на Филип бе съборен, за да се появи на негово място жилищна кооперация.

Киркоров е най-продаваният руски изпълнител за всички времена и никога не пропуска да спомене, че сърцето и душата му принадлежат на България. При едно от посещенията си във Варна Филип Киркоров сподели, че се старае да идва в родния град веднъж на две години. "Бих искал да не ставам ежедневие, а да ме чувстват и възприемат като празник. А празник не може да бъде всеки ден", изтъква арменецът с български корени.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: