Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте кадровите промени в сектор "Пътна инфраструктура"
Автор: Екип Varna24.bg 17:38 / 08.02.2017Коментари (0)1490
© 24 часа
Министър-председателят Огнян Герджиков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов обявиха кадрови промени в сектор Пътна инфраструктура след административна проверка във връзка с изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента в тунел "Ечемишка" на АМ Хемус.

По разпореждане на министър-председателя Огнян Герджиков от длъжност се освобождават председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев с принципал МРРБ. На директора на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ инж. Георги Златев е прекратено служебното правоотношение. Инж. Дончо Атанасов става член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура. Служебният премиер настоя пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов да бъдат освободени също директорът на Областно пътно управление София Веселин Николов и началникът на Районна пътна служба /РПС/ София Боян Игнатов.

Съгласно разпореждането на премиера ще бъде направен пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите - тунели, мостове и други, с оглед гарантиране безопасността на пътуващите. Ще бъдат положени максимални усилия, за да се спази определеният срок за пускане на движението по затворения участък от АМ "Хемус" до 13 февруари, понеделник.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов предложи за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" да бъде назначен Пирин Пенчев, а за изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД - Валентин Николов.

Пирин Пенчев е завършил транспортно строителство във Висшия институт по архитектура и строителство и има над 22 години опит в областта на пътното и мостово строителство в България, включително като заместник-директор с ресор Строителство, поддържане и експлоатация на републиканската пътна мрежа и проектна готовност в АПИ. Има експертиза и в прилагането на националната нормативна уредба, свързана с проектирането и строителство на обекти от пътната инфраструктура на България, включително големи съоръжения и тунели.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: