Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът призна вината на Лудия и Розата за изнудване на две лица
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 10.02.2017Коментари (0)2828
© Varna24.bg
Състав на Варненския апелативен съд днес отмени присъда на Окръжен съд Варна в частта, с която Петър Борисов по прякор Розата и Янко Костов по прякор Лудия бяха оправдани затова да са изнудвали със заплахи и насилие двама души. 

Втората съдебна инстанция призна вината на 42-годишния Янко Костов и на 26-годишния Петър Борисов затова, че през месец юни 2015 г., във Варна, в КК "Златни пясъци" и местност "Побити камъни", в землището на с.Слънчево, Общ.Аксаково, при условията на продължавано престъпление, за да принудят Десислава Д. и Божидар М. да им заплащат съответно Десислава по 200 лева седмично и Божидар по 100 лева на седмица, ги заплашили с насилие. 

За това престъпление въззивният съд им присъди - на Петър Борисов 3 години затвор и 3000 лева глоба и на Янко Костов - 5 години затвор и 5000 лева глоба.

Варненският апелативен съд потвърди 5 годишната присъда и 30 000 лева глоба на Борисов и 7 години затвор и 30 000 лева глоба на Костов, с която двамата мъже бяха признати от ОС-Варна за виновни в това, че в периода от края на м.юни 2015 г. до 29 юли в град Варна, в КК "Златни пясъци", при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители двамата подсъдими, а Костов и в условията на опасен рецидив, на публично място, без разрешително, държали с цел разпространение 5.03 гр. марихуана и 1.96 гр. кокаин, всичко на обща стойност 461.38 лева. 

Тандемът разпространил на полския гражданин Матей Мушал неустановено марихуана, а на италианския гражданин Арканджело Джентиле продали 0,25 гр. от същата дрога.
На основание чл.23 НК, втората съдебна инстанция определи двамата да изтърпят по-тежкото от наложените наказания - за Янко Костов - 7 години "лишаване от свобода" и общо 35 000 лева глоба, а за Петър Борисов - 5 години затвор и 33 000 лева глоба. И двамата ще търпят наказанията си при строг режим в затвора Варна.

Присъдата на Варненския апелативен съд подлежи на касационна проверка пред ВКС.

В рамките на днешното съдебно заседание втората съдебна инстанция намери за основателно искането на прокуратурата за изменение на мярката за неотклонение на Петър Борисов - от "подписка" в "задържане под стража" и остави без уважение молбата на Янко Костов за изменение в по-лека на процесуалната му мярка за принуда. 

Основанията на Варненския апелативен съд за това определение е отменената оправдателна част на първоинстанционната присъда и за двамата подсъдими. Така Янко Костов и Петър Борисов ще продължат да търпят най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Това определение не подлежи на обжалване.

Пресслужбата на Апелативния съд във Варна припомня, че Костов и Борисов бяха задържани с 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин при специализирана акция в курорта "Златни пясъци" в края на юли 2015 г., проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжната прокуратура Варна. 

През ноември миналата година Варненският окръжен съд приведе в изпълнение и остатък от предходно наказание на Костов от 1 година и 22 дни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: