Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тодор Йотов: Спокойното провеждане на изборите е сред приоритетите ни
Автор: Пламена Николова 12:18 / 13.02.2017Коментари (0)1496
© Varna24.bg
Новият областен управител на Варна Тодор Йотов изложи приоритетите, по които ще работи, докато заема този пост. Сред тях са нормалното провеждане на предстоящите парламентарни избори и опазване на населението в областта от бедствия, аварии и катастрофи, предаде репортер на Varna24.bg.

"В краткосрочното направление основен приоритет в общите рамки на съгласуване на държавната политика с интересите на региона ще бъдат създаване на условия за преминаване на изборите в нормално русло.

Създаване на превантивни мерки за недопускане на законови нарушения на изборите. 

Очаквам да ми бъдат изпратени инструкции, очаквам и с комисар Пашов - началник на ОД МВР Варна, да обсъдим мерките за сигурност.

637 секции имаме в областта, твърде много са, за да можем да си позволим и час почивка. Много са кратки сроковете, в които да организираме нещата. Нямам намерение да изчаквам, напротив, ще изисквам. Ще поддържам топла връзка с ЦИК и хората, отговорни в държавното ръководство за организация на изборите. 

Колкото до по-дългосрочните ми приоритети, то това ще бъде съвместната ми дейност с цялата администрация по реализиране стратегията за развитието на Варненска област и Североизточна България. Като част от тази стратегия спадат контролните функции на администрацията по отношение на актовете, издавани от местните органи на властта.

Не на последно място и като постоянна своя функция и приоритет считам опазване на населението от природни катаклизми и защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи.

Имахме една хубава зима. С течение на времето тази зима ще отмине и ще ни донесе една хубава пролет, която ще напълни язовирите и ще препълни деретата и реките. Имам намерение лично да инспектирам критичните точки в областта и заедно с кметовете на общините да създадем условия хората да живеят спокойно и да не се чувстват застрашени нито от природни катаклизми, нито от такива, създадени от човека, като тази бомба, която се намира в сърцето на областта - "Полимери". 

Наясно съм и със свлачищните райони, с критичните точки около кв. "Виница", "Ален мак" и Св. "Никола", така че вниманието ми ще бъде насочено натам.

Рисковите зони от наводнения са също на вниманието на областна администрация Варна, защото в очакваните месец-два устията на реките "Двойница", "Камчия" и "Провадийска" крият опасности. 

Ще извърша лични инспекции на коритата и ще изискам от кметовете да разпоредят почистване", каза Йотов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: