Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всеки трети българин иска на море у нас тази година
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 14.02.2017Коментари (2)1191
© Varna24.bg
Всеки трети, или 34% от българите, вече знаят къде ще прекарат лятната си отпуска у нас. Това съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той поясни, че 14% от сънародниците ни вече са резервирали местата си на родното Черноморие, а около 20 на сто разполагат с втори дом край плажа или имат близки и познати, които ще ги приютят за няколко дни през лятото.

Близо 6% пък са потенциалните клиенти, които ще се възползват от различни промоционални програми. Това са най-често възрастни хора и семейства с деца, пише "Монитор".

Драганов бе категоричен, че и тази година родните ни курорти ще привличат българите въпреки спекулациите за качеството на обслужване. По думите му през миналата година над 3,5 млн. българи са отскочили до някои от морските ни плажове, докато в Гърция са отишли в пъти по-малко туристи. Той е на мнение, че тази година тенденцията ще продължи и повечето наши сънародници отново ще предпочетат да се пекат на родна земя.

Анализите показват, че родните хотелиери в момента предлагат с 30% по-ниски цени, ако предплатим още сега. Това обаче важи най-вече за месеците май, юни и септември. Различно е положението обаче за периода юли и август, тъй като доста от местата вече са резервирани още преди месеци.

Записванията за чужбина обаче са в пъти по-малко от тези за родното Черноморие. За началото на лятото през май и юни едва 1-2% от българите вече са направили своите резервации или са предплатили почивките си. Драганов поясни, че за разлика от нас 32 на сто от германците още от сега са наясно къде ще пътуват в чужбина по време на годишната си отпуска.

Директорът на института сподели още, че в Гърция туроператорите предлагат отстъпки в размер на до 25% за ранно записалите се. Така например дори за едни от най-скъпите острови като Санторини в момента се намират изключително примамливи предложения

В активния летен сезон в средата на август можем да отседнем в хотел с 2 звезди срещу 467 лева за 5 нощувки за двама. 489 лева пък е цената на стая с изглед към басейн. Друг домакин пък ни предлага и закуска, цената за 5 нощи прекарани на Санторини, обаче скача на 665 лева.

В Халкидики, където повечето българи летуват, цените в момента също са доста ниски. 390 лв. ще ни струват 5 нощувки за двама с включени обилни закуски.

Директорът на института бе категоричен, че Турция все още е атрактивна дестинация за сънародниците ни и хората, които са запознати с този продукт, отново ще посетят южната ни съседка и това лято. Ако решим да запазим в момента, крайната цена ще ни бъде с около 30 на сто по-ниска спрямо сумата, която ще трябва да извадим, ако резервираме в последния момент.

Експертите обаче съветват да внимаваме, когато още през зимата или пролетта правим резервациите си, тъй като в някои случаи, ако се откажем няма да ни възстановят парите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мерси.Лайна,еширикия коли,тежкари с ланци и претоплени полуфабрикати поднесени от намусени кифлички! Даже и тези дето посещават от чужбина бг черноморие са или тийнове на които им се порка или стиснати въшкари и безработни!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 14.02.2017 г.
+1
 
 
Ей и аз така си викам ама един приятел вика зае*и ги тия дай пак в Гърция и аз размислих, че май ще си остане мечта за мен да ида на БГ морето... при батките и чалгата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: