Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продължават системните проверки за нарушения в горите
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 15.02.2017Коментари (0)1009
©
48 акта и 27 констативни протокола по Закона за горите са съставили през изминалата седмица служителите на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Системните проверки продължават, като в периода от 6 до 13 февруари са инспектирани 143 обекта за добив на дървесина, 191 превозни средства, 325 ловци, 75 физически лица и др. При извършените 734 проверки са задържани общо 23,3 куб. м дърва за огрев, два моторни триона и две брадви.

При обход на територията на ДГС "Варна" е конфискуван и един кон. За нарушения в обхвата на горското стопанство са съставени 12 акта и 6 констативни протокола. Задържани са общо 4,4 куб. м незаконно добита дървесина.

В рамките на изминалата седмица горските стражари към ДЛС "Шерба" са съставили 9 акта и 5 констативни протокола за незаконната сеч на 6,25 куб. м дърва за огрев. Конфискуван е един моторен трион.

Моторен трион и две брадви са задържали и служителите на ДГС "Генерал Тошево". За незаконен добив на 5,7 куб. м дърва за огрев те са съставили 18 акта и 12 констативни протокола.

Четири акта за нарушения по Закона за горите отчитат от ДЛС "Балчик". При обход на територията на ловното стопанство мобилните контролни екипи са задържали общо 5,4 куб. м дърва за огрев.

Пет акта са съставили горските стражари към ДГС "Провадия". При извършените през изминалата седмица проверки за нарушения в горите и за ловната дейност служителите на горските стопанства в Добрич, Търговище и Шумен са съставили по един констативен протокол. Един протокол е съставен и от мобилните екипи към ДГС "Нови Пазар", където е установен незаконен добив на 1,5 куб. м дърва за огрев.

От СИДП апелират гражданите при съмнения за извършването на незаконна сеч да подават сигнал на телефон 112, на който от средата 2015 г. се приема и информация за нарушения в горите.

Въз основа на издадено от компетентните органи наказателно постановление извършването на сеч, извозването, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение се наказва от закона с глоба от 50 до 3000 лв. Ако противоправните действия се извършват организирано с търговска цел, от юридическо лице или едноличен търговец, административното наказание е имуществена санкция в размер от 100 до 5000 лв.

При повторно нарушение в срок от една година от влизането в сила на наказателно постановление, глобата или имуществената санкция, която се налага, е в троен размер.

В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, съгласно закона събирането, добива и извозването на дървета без позволение или в отклонение от издаденото разрешително се наказват с лишаване от свобода до шест години и глоба от 1000 до 20 000 лева, напомнят от СИДП.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: