Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Подражавай на Григор, не на Криско!
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 16.02.2017Коментари (5)991
©
Тази седмица чувствата на българите към Григор Димитров преминаха през шизофренни трансформации. Един сайт например завистливо му броеше парите в първите дни след старта на турнира в София, но още преди дори да спечели финала, невъзмутимо го окъпа в суперлативи.

От скромни фенове до известни спортни деятели, които довчера го критикуваха за какво ли не - заради Маша, заради Никол, от неучастието му в "София оупън" миналата година, през ранното отпадане в Рио до отказа да представи България за купа "Дейвис", днес вече са най-ревностните му фенове.

Завистта и омразата се трансформираха изненадващо бързо във всенародна любов. Хейтърите се концентрираха върху икономическия ефект на турнира за държавата. Но като цяло дори издания, за които и най-обикновената новина винаги е шокиращ факт и извънредна сензация, днес не спират да пишат с любов за Григор и Никол. Дано тенденцията да се запази и след неизбежната първа загуба.

Ивсе пак този позитивизъм е направо невероятен за страна като България, в която завистта и нихилизмът са много по-постоянни величини дори от изгрева и залеза на слънцето. Само за седмица един от най-успелите българи вля изключителна енергия в кръвоносната система на нацията.

Точно както израсна буквално за няколко дни публиката в "Арена Армеец", която първоначално подкрепяше Григор по-скоро като за боксов мач - нещо нехарактерно за този спорт, в който феърплейът не е просто фраза (не че дългият поляк Янович не ги предизвикваше доста успешно през целия драматичен мач).

Благодарение на присъствието на Григор "София оупън" бе изключително успешен и би всякакви рекорди за посещаемост като за турнир от подобен ранг. Мачовете се оказаха излъчени в почти 130 държави по света.

Жалко, че Министерството на туризма не реагира адекватно да пуска в паузите реклама на България, както правят други държави в такива случаи, а се наложи да гледаме някои много нескопосано направени в последния момент специално за "София оупън". Но това са незначителни подробности.

Забележително бе, че Григор Димитров не само участва в турнира, но и го спечели. При това срещу противници, над които се наложи в тежки битки с вече изградена шампионска психика и богат арсенал от удари. По-велико от това можеше да е само финал Димитров-Федерер на "Аустралиън оупън". Стискаме палци и вярваме, че и това ще се случи скоро.

Истински ценното е, че децата на България от миналата седмица говорят много за Григор. Лично ги слушах на входа на едно училище в София: Ти взе ли автограф от него? Ама върху топка или върху снимка? Той каза ли нещо? Надували се, или ви се усмихна?
Децата на България днес определено подражават повече на Григор и по-малко на Криско и Гери Никол.

Той е млад, красив, богат и с още по-красиво гадже.
И е постигнал всичко това с къртовски труд, лишения и постоянство, а не със заимстване на чужди песни, безпомощен вой и бездарни тъпотии като "яката дупара", "как сЪ мяташ, бараш" и прочие немощен провинциализъм и мйеканйе, на фона на което дори "Издислав" е директно за "Грами".

Григор е пример за това как може да си успял, без да си крадец, олигарх или мутра. Как успехът не е само път нагоре, а има и пропадания, но ако си търпелив и постоянен, точно сривовете те тласкат най-силно напред.

Пример е за това, че изкачването става стъпало по стъпало, а не със служебния асансьор. Че в играта има правила, които трябва да се спазват. Че за да успееш, трябва много да дадеш. Дано да го последват повече, защото добрият пример е повече от добро начало в пошлостта, в която се давим.

Източник: Слави Ангeлов/"24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Моби....прочети последните редове.Те са за теб и това,че не харесваш успелите като Григор ,постигнали всичко бавно и сами.Всъщност ВИЕ не харесвате успеха на другите и завиждате.Има поговорка за това...Яз не сакам аз да съм добре,сакам Вуте да е зле.Такива като Ласкин и разни помияри,не обичат успехите на едно българче от Хасково,защото зависта и злобата е черта характерни за български простаци с носталгия по миналото.Когато всичко им се даваше и беше с връзки!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: