Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Двама решиха да "изгърбят" добричлия във Варна, вижте какво ги очаква
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 17.02.2017Коментари (0)2369
© Varna24.bg
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 31-годишния Явор Хр. и съучастника му - 30-годишния Златомир Т., за грабеж. За подсъдимия Явор деянието представлява опасен рецидив.

На 7 юни 2016 г. в района на ул. "Барутен погреб" във Варна Явор в съучастие като съизвършител със Златомир отнели от владението на мъж от Добрич чанта с 470 долара, 1080 лева, слънчеви очила "Прада", задграничен паспорт и други вещи на обща стойност 2458 лева с намерението да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване. По време на грабежа нападнатият и ограбен мъж седял в автомобил с отворена врата и прозорец. Двамата подсъдими решили да го "изгърбят".

Нападнатият се съпротивлявал. Успял да избие ножа от ръцете на Златомир и да излезе от колата. Потърсил помощ, като спрял такси. По радиостанцията шофьорът съобщил в централата на таксиметровата компания за инцидента. Подаден бил сигнал до полицията.

На мястото на инцидента бил намерен метален нож с острие 18 см и иззети дактилоскопни следи. Извършено било и разпознаване, като ограбеният мъж посочил Явор като човека, който му издърпал чантичката с парите, а за Златомир обяснил, че го нападнал пръв и размахвал ножа. 

И двамата подсъдими са осъждани. Явор Хр. е с две влезли в сила присъди преди извършването на грабежа заедно със Златомир. Той е приведен в затвора, откъдето бил освободен условно предсрочно, за да изтърпи останалата част от наказанието си. Златомир Т. е бил с мярка за неотклонение "Задържане под стража" с определение на Варненския окръжен съд, което било отменено в края на ноември 2016 г. от Апелативния съд.

Ако Явор Хр. бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му. Съучастникът му Златомир Т. при признаване на вината му от съда може да търпи наказание от 3 до 10 год. лишаване от свобода. Щетите от престъплението в размер на 2458 лева не са възстановени до момента.

Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: