Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добрев: Икономическата програма на БСП ще доведе отново страната ни до катастрофа
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 20.02.2017Коментари (5)1771
©
Икономическата програма на БСП ще доведе страна ни отново до катастрофа. Това каза председателят на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание Делян Добрев по време на Петата национална политическа академия на Жени ГЕРБ.  

Добрев посочи, че БСП отново са заложили в предизборната си програма един голям енергиен шлем, като към досега съществуващите проекти са добавили и 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". По думите му, това означава, че са необходими 45 млрд. лв., които няма откъде да бъдат осигурени. 

"Отне ни осем години да разплатим 3 милиарда лева за стария енергиен шлем на БСП, сега предлагат нов - по-голям. Останалите идеи в програмата им са също толкова безумни. Причината предложенията им да са толкова далеч от здравия разум е, че имат една единствена цел - да се докопат до властта на всяка цена", подчерта Добрев.

Делян Добрев заяви, че БСП удобно забравят, че тази година се навършват 20 години, откакто са причинили масовия фалит на банки в България. 

"БСП предлагат фонд за стимулиране на иновации със 150 млн. лева от бюджета - явно са проспали целия период на управлението на кабинета "Орешарски". Иначе щяха да знаят, че по оперативните програми от ЕС има не 150 милиона, а близо 2 милиарда лева за иновации. Това е показателно за капацитета на БСП в икономиката", подчерта той.

Икономическият експерт бе категоричен, че в ГЕРБ знаят как да постигнат още по-висок ръст на икономиката. 

"3,6% за последното тримесечие на миналата година е вторият най-висок икономически растеж в ЕС. Гордеем се, че сме постигнали този икономически растеж. Заложили сме конкретни мерки в предизборната си програма, които знаем как да реализираме. Икономическият ръст е гарант за повече заетост и пo-високи доходи. За първите два месеца на тази година вече се забелязва забавяне на икономиката. Затова е важно на 26-ти март ГЕРБ да бъде първа политическа сила, за да продължи развитието на страната", категоричен бе Делян Добрев.

Добрев представи пред дамите от ГЕРБ акценти от икономическата програма на партията. 

"Ще извършим много смела реформа като направим така, че гражданите и бизнеса да не трябва да осигуряват документи на администрацията. Хората ще трябва да подават единствено молба за дадена услуга и да дават съгласието си за това администрацията да си набавя сама необходимата информация и документи. 

През 2016 година са издадени над 998 250 удостоверения за липса на задължения са издадени от НАП. Това са 1 млн. изгубени работни човекодни. Само заради този документ БВП е със 160 милиона лева по-ниско. Изчисленията ни показват, че около 2 млрд. лв. се губят от БВП на година, от загубата на време по институциите. Трябва максимално бързо да премахнем административната тежест от гражданите и бизнеса и да я прехвърлим на администрацията. Това действие само по себе си ще доведе до над 2% по-висок от сегашния ръст на икономиката", обясни той.

"Друга мярка, заложена в програмата на ГЕРБ, е драстично увеличение на средствата по Закона за насърчаване на инвестициите, посочи Делян Добрев. Към момента размерът им е 5 милиона на година и поради недофинансиране губим инвестиции, които отиват в Сърбия, Македония и Румъния. У нас има добър пример как тази политика работи.

Вече има над 140 предприятия в двете икономически зони край Пловдив, а направените там инвестиции са за над 1 млрд лв. Наемат се работници от Пазарджик, Смолян и други близки области. Изпълнението на мярката ще ни позволи мултиплицирането на този успех на поне още две локации в Южна България и три в Северна България", посочи още икономическият експерт от ГЕРБ.



Още по темата: общо новини по темата: 431
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отново ли ще ни всяват паника и страх?!?!
0
 
 
".....Отне ни осем години да разплатим 3 милиарда лева за стария енергиен шлем на БСП, сега предлагат нов - по-голям..."Не съм нито симпатизант на БСП нито на ГЕРБ. Едно не ми е ясно, защо по дяволите, когато едни паднат от власт и идват други не се продължава политика, важна за нацията да се надгради, да се види положителното и......Ние сме си калпави, двете големи само се плюят една на друга и в крайна сметка ....НИЩО. На тези избори няма да гласувам!
+2
 
 
БСП нямат икономическа програма,имат малоумни демагогии на другарката курВелия слаНинова ,Жельо Бойчев и виденовия мошеник и крадец Гумен Речев.Тея могат да ти извърят такива програми,че после да плащаме милиарди на руснаците и за разни фалирали от техни "банкери" държавни банки!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: