Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха във варненския арест двама млади мъже, разследвани за наркотрафик
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 21.02.2017Коментари (0)1081
© Varna24.bg
Стефан Недев(35 г) и Саркиз Асадуров (34 г), привлечени още миналата година като обвиняеми по досъдебно производство на Трето РУ ОД на МВР - Варна, затова че държат различни количества наркотични вещества, предназначени за разпространение, както и заради незаконно притежавани от тях оръжия, ще продължат да пребивават в ареста. Днес състав на Апелативния съд във Варна в две отделни заседания потвърди определения на Окръжен съд - Варна от миналата седмица, с които са били оставени без уважение жалбите им за изменение в по-леки на вече взетите спрямо тях мерки за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че първоначалният арест на Недев и Асадуров, заедно с още един млад мъж от Варна е бил на 17 декември миналата година. Тримата са задържани под стража след като в резултат на редица процесуално следствени действия били открити и иззети различни количества марихуана - близо 44 гр. в дома на Саркис, марихуана и 50 жълти хапчета (амфетаминопроизводни) в жилището, обитавано от Стефан. Двамата са притежавали и газови пистолети, а в дома на родителите на Стефан открили и незаконно притежавана ловна пушка.

При въззивния контрол на първоинстанционните определения, на събраните по делото материали, свидетелските показания,на действията по разследването и на други доказателства, и този съд намира, че всички законови основания запродължаване на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо двамата обвиняеми са налични.
Въпреки, че все още не е изготвена химическата експертиза на задържаната дрога, както и на факта, че Саркис притежава разрешително за газовия пистолет, намерен в него, втората съдебна инстанция намира, че няма доказателства, които да променят обоснованото предположение за авторство на деянията, в които двамата са обвинени. 

Представените писмени доказателства затова, че всеки един от тях е родител, а бащата на Недев е сериозно болен не са в състояние да разколебаят преценката на съда, че няма основания за изменението на мерките им за неотклонение.
Апелативният съд споделя аргументите на първата съдебна инстанция, че заради тежестта на наказателната репресия и на обвиненията, остава реална опасността всеки един от двамата да се укрие или да извърши престъпление. Стефан е наркозависим и вече има криминална регистрация затова, че е управлявал автомобил дрогиран. Въпреки, че пистолетът на Саркис е законно притежаван, то за откритата ловна пушка той няма разрешение, а и количеството марихуана, установено при задържането му е голямо(44 грама).

Определенията, с които Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража наСтефан Недев и Саркиз Асадуров, разследвани затова, че държат различни количества наркотични вещества, предназначени за разпространение и заради незаконно притежавани от тях оръжия са окончателни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: