Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът Иван Портних към студентите: Искаме ваши проекти за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 21.02.2017Коментари (1)1565
Младежки кариерен център, система за колелета под наем, скейт паркове, повече възможности за спорт и отдих - това предложиха на кмета на Варна Иван Портних студентите от Висшето училище по мениджмънт по време на международно кариерно изложение. Събитието, в което участват работодатели от близо 20 компании от Европа, Америка и Австралия, бе открито от кмета.

"Благодаря за поканата да бъда част от този форум, който доказва, че работещата икономика е тясно свързана с качественото образование - основен приоритет и за Община Варна. Работата по оста - образование - кариера - високи доходи, е посоката, в която трябва да формираме съвместни политики с висшите учебни заведения и научни звена, и бизнеса", каза кметът. "Днес се навършват 30 г. от програмата на ЕС "Еразъм" - за обмен на студенти, по която Вие работите активно. Вярвам, че Ви предстоят още много успешни проекти и все така ще бъдете част от успешното младо лице на Варна", допълни Иван Портних. В събитието участваха доц. Тодор Радев - ректор на ВУМ, и Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности".

"Това изложение е тясно свързано с профила на нашия университет, защото сме известни със създаването на високопрофесионални кадри в туризъма, мениджмънта, маркетинга, IT технологиите. Всичките ни програми предвиждат два задължителни летни стажа - в престижни фирми в цял свят. А нашиет кадри са търсени - само преди две седмици 40 души завършиха кулинария, от които 33-ма вече са с уредени стажове в ресторанти, отличени със звезди "Мишлен", каза доц. Радев.

По време на дискусиите кметът представи част от визията за развитие на Варна, включително и възможностите за кандидатстване с проекти, свързани с титлата Европейска младежка столица. Студенти поставиха въпроси за изграждане на младежки кариерен център, скейтпарк, повече зелени зони, разработване на система за отдаване на велосипеди под наем.

"Работим за обновяване на съществуващата база и създаване на нови пространства, свързани с културни и младежки политики. Предстои цялостен ремонт на Младежкия дом, създаване на Черноморски младежки център, където ще се дава възможност за startup компании, проектираме новата сграда на библиотеката, която ще бъде не просто книгохранилище, а съвременно пространство за култура и творчески дейности", каза кметът. Той допълни, че идеите за велотранспорт и нови зелени площи във Варна са споделени и се работи по тях. "Бъдете креативни и активни. Очакваме Вашите идеи и проекти за Варна, за да може градът да бъде такъв, какъвто мечтаете. Титлата ЕМС дава такава възможност", каза Иван Портних.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като знам за "проектите" на Чудото от Банкя относно студентите да стават овчари и да садят картофи.....!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: