Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Недвижимото културно наследство във фокуса на експерти и студенти от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:56 / 23.02.2017Коментари (0)870
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Семинар на тема "Недвижимото културно наследство и националната стратегия за енергийна ефективност", който Българскиятсъвет за устойчиво развитие организира съвместно с Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" ще се проведе на 24 февруари (петък) от 13:30 ч. в Юнашкия салон във Варна.

Семинарът, който ще представи френския опит в областта на прилагането на мерки за енергийна ефективност на сгради - паметници на културатаи предизвикателствата пред енергийно ефективното обновяване на исторически сгради в България, ще постави началото на обучението в новата магистърска програма на Варненския свободен университет "Устойчиво строителство".

Лектори в семинараса: Катя Самарджич, архитект и урбанист в Министерство на екологията, устойчивото развитие и енергетиката на Република Франция и Тиболт де Ла Лоранси, архитект и преподавател в Екол де Шайо (ÉcoledeChaillot), Париж, Франция.

Лекцията на арх. Самарджич по темата "От френската национална стратегия до локалните инициативи за прилагане на мерки за енергийнаефективност в сгради - паметници на културата" е с начален час 14:00. 
 
В програмата от 15:40 е предвидена темата: "Подобряване енергийните характеристики на исторически сгради - холистичният подход в практиката. Представяне на европейски стандарт EN 16883: 2017 "Консервация на културно наследство: Насоки за подобряване на енергийните характеристики на исторически сгради", представена от арх. де Ла Лоранси.

Дискусиите, в които ще участват преподаватели и студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет, архитекти и представители на строителния бранш ще доведат до изготвянето на конкретни препоръки, които BGBC ще представи на отговорните институции с цел изготвянето на успешна национална стратегия за енергийно ефективно обновяване на съществуващите сгради.

В рамките на форума ще бъде обявено и заданието за Международния архитектурен конкурс, който ще се проведе през месец май 2017 г. В него ще вземат участие студенти от Русия, Румъния, Италия, Турция и България. Инициативата на Варненския свободен университет ще постави началото на пилотен проект за консервация, реставрация и устойчиво строителство на недвижимото културно наследство в централната градска част.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: