Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов с емоционално изказване за БСП, държавата и плановете на ГЕРБ
Автор: Екип Varna24.bg 17:39 / 27.02.2017Коментари (0)1423
©
ГЕРБ промени България само за няколко години. Всичко това е дело на българския народ. На нашата воля и експертиза. Нашите опоненти са царе на манипулацията. Над 130-годишна партия, която е минала през всякакви етапи - от взривове на църкви, през пращане на хората в Белене да ги ядат прасетата до няколко национални катастрофи. 

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Осмия зимен университет на МГЕРБ в Сандански. Той подчерта, че днес БСП обещава промяна, но в листите им са деца на номенклатурата, на ченгетата и олигарсите. Според Борисов новите лица в БСП са на 70-80 години.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че БСП не са спечелили избори, но въпреки това си приписват победа. Бойко Борисов подчерта, че дори от служебното им правителство, което ръководи държавата в момента, е видимо, че те не могат да управляват. 

"Управлението на БСП води до национални катастрофи. Вече сменят поголовно навсякъде и слагат кадри на БСП - летища, аерогари, горски стопанства. Само с кадри на БСП. Нагло е", коментира той.

По думите на Борисов, не може да се проведе градивен разговор с хора, които са свикнали да говоря само по опорни точки. Той даде пример с твърденията, че се краде от санирането и коментира, че строителните компании, които реновират сградите, работят на цени четири пъти по-ниски от тези в Румъния. 

"Една лъжа се повтаря стотина пъти и започва да изглежда като истина. Това, което сме направили, е за хората. Няма никакви нередности в направеното от ГЕРБ", категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ обяви новината, че ако ГЕРБ управлява отново, инвитро процедурите ще бъдат подкрепени до 100% с държавно финансиране. 

"Това е желана бременност. Ще помогнем на хората, които много искат да си имат деца. Така ще подкрепим 145 000 семейства. Държавата трябва твърдо да застане зад това", заяви Борисов. Той обясни, че в предизборната програма на ГЕРБ всички са изчислени всички разходи. 

"Изчислили сме си всяка цифра на базата на растежа - от 3,6% ръст в икономиката, в момента растежът е 2, 5%. Само за 2 месеца управление, различно от това на ГЕРБ и разликата вече е огромна", посочи Борисов.

Според Бойко Борисов БСП не могат да претендират, че са променени, защото това са същите хора, приели Закона за амнистията, защитаващ от правосъдието министри и общественици, извършвали нарушения.

"БСП казват - ние сме промяната. С какво са се промени, като са същите хора, които събориха банките през 1996 г. Сега говорят за ревизия на дълга, нашият дълг е в резерва. Да видим какви са дълговете от първия им конгрес досега. Каква промяна може да даде партия на 140 години?", попита той. 

По думите му, ГЕРБ е предвидима партия, защото хората знаят какво може. 

"По време на нашето управление Сандански се сдоби със спортна зала, без ГЕРБ нямаше да има зала", акцентира председателят на ГЕРБ.

Борисов призова младежите от ГЕРБ да имат самочувствие, защото партията е направила много за България. 

"Имало разклатена плочка на "Витошка" - преди ГЕРБ там всички плочки бяха разклатени. Станишевите имаха опорни точки да свързват думата "боклук" с ГЕРБ. От бунището в Суходол направихме депо, работещ завод. Енергийна ефективност, когенерации. При тях заварих само Суходол, но и той спря. София сега е чиста, светла. Всичко се преработва по най-добрите стандарти. Защо да не сме горди? 

Това сме го направили всички българи. Постигнахме го заедно. Най-добрият начин да имате самочувствие е да минете по направеното от ГЕРБ. Амбициран съм да довършим започнатото и да продължим да градим България, да развиваме секторните политики. Победата ще бъде за нас, убеден съм", посочи той.

Борисов подчерта, че е прекалената толерантност към коалиционните партньори е донесла негативи на ГЕРБ.

"Пръстовите отпечатъци не ги въведе Бойко Борисов, както ми го приписват, въведе ги Петър Москов. Ние го подкрепихме, защото иначе щеше да падне коалицията. А кой носи отговорност за бившия финансов министър Чобанов. Вина за неговото управление носи Нинова и БСП, щом аз имам вина за Кунева, Лукарски, Ненчев и т.н.", коментира лидерът на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов партиите са вечни, но лидерите - не. 

"След мен ще дойдете вие - в дясно друго няма. Само ГЕРБ може да спре БСП. Трябва да им дадем отпор, заради хилядите хора, хвърлени в Белене. Внуците на виновните за тези престъпления днес напират за депутати", каза той. 

По думите му, щом БСП имат 49-конгреса, а не примерно 5, те са едно цяло с БКП. 

"Не мога да споря безмислено, особено с жени, мога да търся смислен дебат. Неслучайно казах за Радев, че на президентските избори ни е победил смислен кандидат. Вие как разбирате изречението "Да се разберем като мъже"? Да се бием?", коментира Борисов и обясни, че той иска да има мир и разбирателство, за да продължи България да бъде стабилна държава.

Бойко Борисов обясни, че изборите са пряк израз на демокрацията, но не е редно да носят разделение на нацията. Според лидера на ГЕРБ тонът, зададен от опонентите на ГЕРБ, ще донесе тежко разединение в обществото. 

"На простащината се отговаря с простащина. Аз не съм съгласен да влизам в този тон на говорене, но ще дойде време да не бъдем толкова толерантни. Те зададоха тона - реваншистки, безпардонен, нагъл", категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че АМ "Струма" ще бъде достроена.

"Чувам, че много се говори против европейските програми. Етиката изисква да се спазват правилата, а не да се говори на един от европейските лидери, че не ни е началник. ЕК прави одити, заверява сметката, плаща или не плаща, ако не е направено както трябва. ЕК е органът, който оперативно управлява Европа. 

Те никога не се държат като началници, но са непоклатими при прилагането на европейските правила, особено за фондовете. За санкциите срещу Русия много хора в Съвета сме се изказвали, че сме против. Но накрая, когато се гласуват санкциите, всички от Оланд до Юнкер гласуват за санкциите - това е нашето европейско семейство", подчерта Бойко Борисов.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: