Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дарете в помощ на борбата с глада в България
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 01.03.2017Коментари (0)744
©
Българска хранителна банка отчете първите резултати от стартиралата през декември дарителска кампания в подкрепа на каузата за борба с разхищението на храна и с глада в страната. От началото на кампанията до момента са събрани над 9 000 лв., като близо 1 000 човека са дарили средства чрез SMS и абонаменти през сайта https://www.dmsbg.com. Най-много са събраните средства чрез дарители, внесли суми директно в банковата сметка на БХБ - близо 7 000 лв.

"Благодарни сме на всички, които ни подадоха ръка. Колкото повече хора се включат в кампанията, толкова повече храна ще можем да спасим и осигурим на най-нуждаещите се."- сподели Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българска хранителна банка.

"Кампанията "Стани един от нас. Дари надежда!" ще продължи поне до края на май. Всички желаещи да подпомогнат дейността ни финансово, могат дарят средства като изпратят кратко съобщение с текст DMS HRANA на номер 17 777 или да дарят сума директно на банковата сметка на БХБ в сайта на организацията www.bgfoodbank.org" - допълни тя.

Средствата от дарителската кампания ще бъдат използвани за покриване на разходите по обработка, съхранение и логистика на дарената храна, за да достига тя ежедневно до тези, които най-много имат нужда от нея. За всеки дарен лев БХБ осигурява поне 10 порции храна за деца, самотни родители, възрастни или хора с увреждания.

По данни на БХБ близо 670 000 тона годна за консумация храна се унищожават у нас всяка година. Същевременно гладът е ежедневие за всяко 4-то българско дете и за всеки 2-ри възрастен човек, а всяко 5-то семейство живее в лишения, без достъп до пълноценно и балансирано хранене всеки ден. Според данни за бедността в страната над 1,58 милиона българи живеят под прага на бедността с по-малко от 330 лв. на месец.

БХБ събира, съхранява и раздава дарени хранителни продукти в съответствие с всички изисквания за безопасност, като развива мрежа от партньорски организации, които реализират дългосрочно програми за хранително подпомагане на нуждаещи се хора. От 2012 г. до днес БХБ е събрала и раздала над 1 200 тона годни храни, дарени от над 140 дарители. С помощта на мрежата си от над 70 партньорски организации в цялата страна БХБ е предоставила хранително подпомагане на над 65 000 нуждаещи се (деца в риск, деца и младежи с увреждания, деца лишени от родителска грижа, жени и деца преживели насилие, многодетни семейства, самотни родители, самотно живеещи възрастни хора, хора със зависимости и др.).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: