Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спрей изненада за наглеци "Махни колата"
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 02.03.2017Коментари (27)1140
© Фейсбук
Софиянци наказват неправилно паркирали шофьори, като шарят с графити и надписи колите им. От началото на месеца редица автомобили осъмнаха с графити из кварталите. За да се отърват от срамните надписи, собствениците ще трябва да се бръкнат с над 1000 лева за пребоядисване.

До саморазправата хората прибягват, защото институциите са абдикирали от задълженията си и хората сами се опитват да въдворят ред. За целта гражданите се въоръжават със спрейове, с които изписват примерно "Махни колата". За това алармираха бдителни граждани във Фейсбук.

Под снимка с наказана кола хората масово изказват неодобрението от своеволието. "Не е това начинът, но вече ставаме роби на тези автомобили. Всеки комплексар си купува трошка без значение дали му трябва или не и всички трябва да понасяме това. Жалко че няма институции, които да заместят спрея", е написал Костадинов. 

Според Михалев пък всички "тревни и тротоарни площи станаха паркоместа и аз да съм пешеходец - ще го направя, писна ми колите да са на тротоара, а аз да вървя по пътя или в някоя кал...".

Столичани регулярно се организират при акции по масово вдигане на чистачките на неправилно паркирали автомобили. При тази форма на протест няма материални щети, а шофьорите веднага забелязват отправената по този начин забележка.

Преди време пък будни столичани проведоха акция "Паркирал си като идиот", като лепяха и стикери "Аз искам да бъда инвалид", "Извинете ме, че съм простак", "Аз съм идиот". Във форумите непримиримите граждани обсъждат, че не трябва да нанасят поражения върху автомобилите на наглите шофьори и затова е по-добре лепенките да се поставят на прозорците на автомобилите.

В централната част на София пък се води истинска битка за тротоарите и местата извън платената синя зона. Собствениците на гаражи превземат тротоарите пред тях с падащи антипаркинг стълбчета.

Източник: Монитор









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някои хора наистина си просят боя :D Има си органи за тая работа.
-1
 
 
Много умно няма що. Вандалщина на показ. Това си е чиста проба престъпление. Ако пипна някой така да ми драска по колата после лекар ще му вади спрея.
-1
 
 
Когато инфраструктурата е на светлинни години от действителните нужди на живущите в големият град, драскането по колите е нищо друго освен престъпление. Интересно ми е извършителят на това нещо как и къде е паркирал? Саморазправата е също толкова извън закона, колкото и неправилното паркиране. И не, не подкрепям това, не за друго, ами просто не е решение. О да и както обичате да казвате, това също е селяния!
+1
 
 
Доста крайно, но пък ефективно. Има толкова нагли шофьори, че само това е спасението.
+2
 
 
Добра идея мисля и аз да си купя спрей .
+1
 
 
Ех колко сте жалки. Що не боядисвате S-класите или другите луксозни автомобили? Нали сте големи мъже? Пухльовци смешни.
-1
 
 
Възмутените шарят със спрей, а подкрепящите (и паркиращи така най-вероятно) драскат коментари. Някой по-долу може и да е въпросният шофьор даже, както се вижда.
Aнонимен
на 02.03.2017 г.
+5
 
 
Леле, ето заради такива неща си заслужава човек да се махне от тази страна. Единия спрял като последен селтик, а другия проявил още по-агресивна простотия - драскал със спрей. Скотове, животни!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: