Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Административен съд – Варна отбеляза 10-годишнината от създаването си
Автор: Екип Varna24.bg 12:15 / 02.03.2017Коментари (0)1499
©
Тържествената среща по повод празника бе открита от Председателя на съда - съдия Тинка Косева с приветствие към гостите, съдиите и служителите. Срещата бе уважена от Тодор Иванов - зам.-кмет на Община Варна, Председателя на Апелативен съд - Варна - съдия Ванухи Аракелян, Председателя на Окръжен съд - Варна - съдия Марин Маринов, Председателя на Районен съд - Варна - съдия Ерна Жак Якова, Директора на главна дирекция "Охрана" при Областна дирекция "Охрана" - Варна - комисар Милен Грозев, Председателя на адвокатска колегия - Варна - Юлиян Георгиев, съдии от Административен съд - София - град, работили в Административен съд - Варна. Получиха се поздравителни адреси от Министъра на правосъдието, Инспектората към ВСС, Областния управител на област с административен център - Варна - Тодор Йотов, Председателя на общински съвет - Тодор Балабанов, както и от административни съдилища от страната. Своите поздрави по повод празника поднесоха и Гайдарски състав "Диньо Маринов", Варненска опера, Китарно трио от НУИ "Добри Христов", Представителният ансамбъл за народни песни и танци "Варна". Бе излъчен и богат снимков материал, представящ 10-годишната история на Административен съд - Варна.

През деня бяха обявени победителите в конкурса за есе на тема "Правото е изкуство на доброто и справедливостта", посветен на 10-годишнината от създаването на Административен съд - Варна. Участници в конкурса бяха ученици от 11-те класове на Варненска търговска гимназия, с която съдът работи през настоящата 2016/2017 год. по Образователна програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Отличени бяха с грамоти общо 9 ученици от гимназията, а на победителя в конкурса - Нелина Желязкова от 11 "б" клас бе връчен и плакет, специално изработен по повод 10-годишнината от създаването на съда.

Председателят на Административен съд - Варна - съдия Тинка Косева представи пред журналисти и ученици от Варненска търговска гимназия материала, публикуван на сайта на съда - "10 страници от историята на Административен съд - Варна", в който са включени хронологично най-важните дати, събития, факти и снимков материал от историята на нашия съд.

На 1 март се проведе и общото събрание на Административен съд - Варна, на което Председателят на съда - Съдия Тинка Косева представи за обсъждане годишния доклад за дейността на съда. Гост на общото събрание бе Боян Магдалинчев - заместник председател на ВАС.

Председателят на съда връчи юбилейни плакети по повод 10-годишнината от създаването на съда на високия гост, на всички съдии и на официалните гости на тържеството.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: