Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рецидивист-изнасилвач моли за намаляне на присъда
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 02.03.2017Коментари (0)866
©
На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд е 8-годишна присъда на Окръжен съд - Разград, с която Галин Хубанов от село Голям Поровец, община Исперих е признат за виновен за две тежки престъпления - грабеж, извършен при условията на опасен рецидив и изнасилване. 37-годишният подсъдим обжалва пред втората съдебна инстанция наказанието и моли размерът му да бъде намален.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че присъдата на първата съдебна инстанция е била произнесена на 1 декември миналата година. За грабежа, извършен при условията на опасен рецидив, съдът в Разград наложи на Хубанов наказание лишаване от свобода от 7,4 години, а за изнасилването - 8 години затвор. Подсъдимият ще търпи най-тежкото от двете наказания в размер на 8 години лишаване от свобода при строг режим. Със съдебния акт Разградският окръжен съд е постановил Галин да изтърпи и остатъка от неизтърпяната част от една година и два месеца на предходна присъда, по която е бил условно предсрочно освободен от затвора.

Последните 11 години заради извършени от него различни престъпления от общ характер подсъдимият е изтърпявал наказания "лишаване от свобода" в Затвора в Белене. В края на м. август миналата година бил условно предсрочно освободен и пристигнал в Разград. Заедно със свой познат от затвора, без средства и без препитание се установили в местността "Арменски лозя" и преспивали върху постлани на земята кашони. Събирали орехи, за да изкарват пари.
Само 9 дни след излизането си от затвора, на 9 септември 2016 год. след 20,00 часа Галин забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. Той я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и заплашвал, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата й, Хубанов отвел жената до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари- 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Пред съда днес защитата му изтъкна обстоятелството, че медикаментите, с които подсъдимият лекувал леката умствена изостаналост били свършили и това се оказало фатално за неправомерните му действия.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: