Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рецидивист-изнасилвач моли за намаляне на присъда
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 02.03.2017Коментари (0)865
©
На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд е 8-годишна присъда на Окръжен съд - Разград, с която Галин Хубанов от село Голям Поровец, община Исперих е признат за виновен за две тежки престъпления - грабеж, извършен при условията на опасен рецидив и изнасилване. 37-годишният подсъдим обжалва пред втората съдебна инстанция наказанието и моли размерът му да бъде намален.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че присъдата на първата съдебна инстанция е била произнесена на 1 декември миналата година. За грабежа, извършен при условията на опасен рецидив, съдът в Разград наложи на Хубанов наказание лишаване от свобода от 7,4 години, а за изнасилването - 8 години затвор. Подсъдимият ще търпи най-тежкото от двете наказания в размер на 8 години лишаване от свобода при строг режим. Със съдебния акт Разградският окръжен съд е постановил Галин да изтърпи и остатъка от неизтърпяната част от една година и два месеца на предходна присъда, по която е бил условно предсрочно освободен от затвора.

Последните 11 години заради извършени от него различни престъпления от общ характер подсъдимият е изтърпявал наказания "лишаване от свобода" в Затвора в Белене. В края на м. август миналата година бил условно предсрочно освободен и пристигнал в Разград. Заедно със свой познат от затвора, без средства и без препитание се установили в местността "Арменски лозя" и преспивали върху постлани на земята кашони. Събирали орехи, за да изкарват пари.
Само 9 дни след излизането си от затвора, на 9 септември 2016 год. след 20,00 часа Галин забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. Той я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и заплашвал, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата й, Хубанов отвел жената до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари- 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Пред съда днес защитата му изтъкна обстоятелството, че медикаментите, с които подсъдимият лекувал леката умствена изостаналост били свършили и това се оказало фатално за неправомерните му действия.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: