Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова във Варна: Черно море трябва да е за плаж, лодки и разходки, а не за тежка артилерия
Автор: Пламена Николова 15:13 / 02.03.2017Коментари (0)3436
"Започна предизборната кампания, влизаме в битката за България и за Варна, тежка битка ни предстои. Със силния отбор, който стои зад мен, аз съм уверена, че имаме всички възможности и потенциал не само да спечелим битката, но да направим всичко това, което ние предлагаме. А ние предлагаме реални решения. Всеки един от нас е с кауза за Варна, за региона, за България!". 

С тези думи Лиляна Павлова, водач на листата за Варна с кандидатите на ГЕРБ за 44-то Народно събрание започна с официалното представяне на приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ както за страната, така и за морската столица, предаде репортер на Varna24.bg

Преди това Павлова уточни, че се радва на срещата в Юнашкия салон на Варна, защото: "Това е емблематична за града сграда - Юнашкия салон, сградата на спорта, но не само на това. Това е сградата, в която показахме какво ни отличава от останалите. Защото всички си спомняме как именно тези, които сега претендират да са новите, да са промяната, какво искаха да направят. Тази сграда беше подготвена за приватизация, да отиде в частни ръце Какво направихме ние - обновихме емблематичната сграда и я върнахме на общината, на варненци."

И продължи: "Не случайно нашият девиз е "Релани решения". За разлика от всичко това, което виждаме в момента на политическата сцена, ние предлагаме реална програма и реални решения. Ние стоим с това, което сме направили. Да, грешили сме. Направили сме и грешки, но важното е, че макар и по трудния начин научихме някои уроци, взехме си и някои поуки и от тук нататък имаме ясни послания и политики и вярвам, че можем да направим стъпките напред, да надградим постигнатото. 

Специално за Варна и региона нашето послание е "Варна - град на знанието!"

Варна и регионът са с перспективи и на базата на това всички живеещи тук трябва да имат високи доходи и стабилни работни места с една добре благоустроена инфраструктура на територията на цялата област", каза Павлова. 

След това тя представи управленската програма на ГЕРБ във всички сектори и приоритети.

Стана ясно, че приоритет номер 1 за ГЕРБ ще бъде образованието. 

"Без образовани хора и без инвестиции в човешкия капитал, не може. Учителите трябва да бъдат уважавани и с достойно заплащане, като тук говорим за двойно увеличение на учителските заплати. Учителите трябва да бъдат преквалифицирани и допълнително обучавани, ползващи технологии. Ще работим и по линия на една много важна тема-не на агресията в училището! 

Децата трябва да спортуват повече, да има повече спортни съоръжения. Огромен е потенциалът в образованието на Варна и региона. Тук имаме 40 000 студенти и 50 000 ученици, тук е енергията и заряда на региона. Най-важното е те да останат и работят в България. Именно тези квалифицирани хора ще получат реализация тук, където има нови икономически зони, ще бъдат създадени нови работни места", каза Павлова.

Социалната политика е вторият приоритет на ГЕРБ.
"Достойно заплащане и по-високи пенсии за нашите родители, баби и дядовци. Важно е да го правим при една добре работеща икономика. Важно е да се стимулират младите и работещите.

Ще стимулираме тридетния модел, т.е. ще бъдат стимулирани младите хора да раждат. Ще подкрепим сериозното подпомагане при раждането на трето дете и рязко спадане на тази помощ при повече от три деца. Освен това всяко дете трябва да посещава училище. Ако детето не посещава училище-никакви социални помощи, никакво социално подпомагане. Това ще бъде удар срещу тези, които злоупотребяват със социалните помощи и лежат на гърба на социалната система. Ще стимулираме младите майки, които имат желание да се завърнат на работа предсрочно, разбира се срещу допълнително заплащане. Това ще стимулира повишаване на раждаемостта и подпомагане на младите хора", каза Лиляна Павлова. 

Третият приоритет на ГЕРБ е здравеопазването.

"В темата за здравеопазването три са важните направления - това са демонополизация на здравната каса, електронната система и една добра спешна помощ, която да получи европейско финансиране. Целта е да стига спешната помощ до всяко населено място. 

Сред другите важни теми е и борбата с корупцията - корупция на всички етажи. Тук нашите послание е буквално за обръщане с хастара на административните процеси и процедури. Много нови системи ще направим, за да спестим това тичане по институциите на гражданите и фирмите.
 
Безспорно важна е и темата за регионалната политика. Топ приоритет за Варна и региона е изграждането на магистрала "Хемус", ускореното изграждане на по-добри пътища в региона, по-добър кадастър, по-добра ВиК система. 

Безспорно сред основните теми в нашите приоритети е и програмата за саниране. Позицията ни е тя да бъде не само продължена, но и разширена. Да бъдат обхванати всички населени места първо в панелните сгради, а след това и в останалите. 

Справедливостта и правосъдието, обществения ред и сигурност са също сред приоритетите ни. Трябва да се води активна борба с битовата престъпност. Сред приоритетите ни във финасовата политика е запазване на най-ниските данъци. Освен това целим икономически растеж, при който да имам средна работна заплата от 1500 лв. и минимална работна заплата от 650 лв. 

За Варна и региона изключително важно е създаването на икономическа зона за иновация и растеж в партньорство с общините около варненското езеро - Аксаково, Белослав и Девня. Държавата ще подсигури инфраструктурата за нейното подпомагане със запазване на най-ниските данъци.
Сред приоритети ни тук е да обърнем Варна с лице към морето, една прекрасна зона, която освен зона за разходки ще бъде зона за разходки, забавления и атракции. Трябва да се акцентира и върху изграждането на нов Експо център във Варна.

Култура и туризъм са също важни приоритети в нашите усилия. Конкретно за Варна знаем, че темата за новата библиотека е особено важен приоритет. Но най-важното тук е "Варна-дестинация за четири сезона" . С минералните води и другите дадености имаме потенциал в областта на туризма тук да постигнем много. 

Стабилна външна политика и мерки, свързани с нашата ориентация, тя е без алтернатива, са също важни акценти в програмата ни.

Енергетиката е също много важна за варненския регион. Виждаме че има добри новини относно проучването на Черно море. Черно море трябва да бъде за туризъм, за лодки и платноходки, а не за тежка артилерия. Трябва да е за плаж и круизи. Имаме и добри дадености за добив на нефт Затова газов хъб Балкан получи помощ. Индикациите за добив на ресурси от Черно море са добри.

Ние сме бюлетина № 11 и 11 са основните ни и важни приоритети", допълни Павлова. 

По време на срещата областният координатор на ГЕРБ за Варна и кмет на града Иван Портних представи и листата с кандидати за депутати: 

"Листата е заявка Варна да има подкрепата и своето силно представителство в централната власт, за да може развитието, постигнато през последните около две години, да продължи", коментира неотдавна Иван Портних. По думите му листата е балансирана, съставена от утвърдени професионалисти с активна гражданска позиция. Освен хора от структурите на партията, има и силна гражданска квота от безспорни авторитети с успешни кариери. В листата е отредено място и на много млади лица - половината от кандидатите са на възраст до 35 години.

Ето и пълната листа на ПП ГЕРБ - Варна:
1. Лиляна Павлова Николова
2. Таня Тодорова Петрова
3. Павел Алексеев Христов
4. Красен Кирилов Кралев
5. Стоян Христов Пасев
6. Нели Рускова Петрова
7. Емилия Веселинова Станева-Милкова
8. Владимир Славчев Вълев
9. Руслан Здравков Тошев
10. Лидия Велик Маринова
11. Даниела Йорданова Панайотова
12. Йордан Александров Павлов
13. Борислав Пламенов Нанков
14. Димо Владимиров Димов
15. Калин Светославов Калевски
16. Николай Стоянов Малев
17. Красимир Николов Гърдев
18. Живко Марков Петров
19. Димитър Стоянов Тодоров
20. Веселин Светлинов Цонев
21. Димитър Ефтимов Анастасов
22. Георги Димитров Колев
23. Георги Маринов Георгиев
24. Пламена Апостолова Василареас
25. Маргарита Петрова Калчева-Шабанова
26. Бранимир Георгиев Георгиев
27. Пейчо Иванов Бюлбюлев
28. Димитрина Петрова Петрова
29. Станислав Димитров Йорданов
30. Николай Иванов Бежанов




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: