Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тържествено награждават лауреатите от конкурса "Моята България"
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 02.03.2017Коментари (0)1364
©
На 3 март от 14:00 ч. в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център - Варна, ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Регионалния конкурс "Моята България", 2017 г. Конкурсът е част от събитията, включени в общинската програма "Варна - Европейска младежка столица 2017 г.". Посветен е на националния празник на България - Трети март, и се провежда ежегодно под патронажа на кмета на гр. Варна.

Организатор и домакин на конкурса е ЦПРЛ - Общински детски комплекс, гр. Варна. Провежда се в два раздела "Художествено слово" и "Художествена фотография".

Целта е повишаване интереса на учениците към литературното творчество на българските поети и писатели и интерпретиране на техни произведения. Възприемане на литературата като ценност, като постижение на човешката мисъл и изпитване на потребност от общуване с нея. Изграждане на естетическо отношение към българската литература и нагласа за възприемане и осмисляне на нейната национална самобитност, художествен усет и вкус. Чрез художественото слово и фотографиите на децата да се разкрие красотата на България с нейната природа, бит и култура и да се възпита любов към всичко българско и родно.

В раздел "Художествена фотография" жури в състав: Надежда Павлова - Койчева - координатор на Месец на фотографията в България, куратор и галерист в галерия "Фотосинтез" - София, Гаро Кешишян и Росен Донев - фотографи, разгледа и оцени 132 творби на 61 участници от община Варна. Наградата на кмета ще бъде връчена на Желислав Николаев Николаев от школа по фотография "Позитив" при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна. Специалната награда на Националния дворец на децата е за Деница Ивайлова Йорданова от школа по фотография "Позитив" при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна. Наградените фотографии ще бъдат експонирани в изложба, която варненци могат да видят непосредствено преди общоградското тържество, посветено на националния празник на България - Трети март, във фоайето на Фестивалния и конгресен център. Изложбата може да бъде разгледана до 10 март.

В раздел "Художествено слово" жури с председател Свилен Стоянов - актьор, Светлана Ефендулова и Марияна Григорова - актриси, изслуша и оцени изпълненията на 111 индивидуални участници и 8 групови изпълнения от варненските училища и извънучилищни институции и организации.

Специалната награда на кмета на гр. Варна ще бъде връчена на Куклен театър "Палечко" при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна с ръководители Маргарита Шишкова и Тихомир Трифонов.

Каним варненци и гостите на града да съпреживеят красотата на българското слово и да бъдат публика на младите таланти, участници в конкурса "Моята България", Варна 2017 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: