Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха Община Варна за повредена в улична дупка лимузина
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 02.03.2017Коментари (0)2089
© Фейсбук
Илюстративна снимка
Районният съд във Варна осъди местната община да плати обезщетение за повреда на автомобил, настъпила след преминаване през необезопасена улична дупка, съобщава Дарик.

Случаят е от 9 юли 2014 г. Около 20.30 часа лека кола "Ауди" модел "А8" минала през несигнализирана и необезопасена дупка /неравност/ на пътното платно по пътя за кв."Виница". В резултат са били срязани двете десни гуми на автомобила.

За случилото се е бил съставен протокол по данни само на водача, без служители на МВР да са посетили мястото на произшествието, става ясно от решението по делото.

Тъй като повредената кола е имала действаща застраховка "Каско", на водача е било изплатено обезщетение от застрахователя. Компанията обаче завела гражданско дело срещу стопанина на пътя - Община Варна, спечелено на първа инстанция.

В депозирания отговор на кметството се твърди, че причина за настъпване на щетите по автомобила е била високата скорост. Оспорва се наличието на дупка на твърдяното място като в тази връзка се сочи, че въпросните щети биха могли да настъпят и при преминаване през бордюр или друг твърд предмет. Към протокола следвало да има и фотография от цифров апарат на разположението на МПС и повредите, като такива снимки липсвали.

В крайна сметка Общината е осъдена за изплати на застрахователя 683.61 лева плюс 125.36 лева лихви, както и 460 лева съдебни разноски.

Агенция "Пътна инфраструктура" осъдена за дупка на пътя Варна - Златни пясъци

Районният съд в морската столица осъди Пътната агенция да заплати за щетите по лека кола, повредена след преминаване през дупка на пътя Варна - Златни пясъци. Произшествието е станало на 25 март 2016 г. Колата попаднала в пълна с вода дупка асфалта, при което била изкривена една от джантите й.

Неравността на пътя се намирала в платното в посока Варна, преди първия светофар. Дупката не е била обозначена и обезопасена, е установено по време на съдебното дело.

Тъй като произшествието е станало на път, който е част от републиканската пътна мрежа, Агенция "Пътна инфраструктура", като стопанин на пътя, трябва да заплати 335.40 лева на застрахователя, покрил щетите по увредената кола. Агенцията е осъдена да заплати и съдебните разноски по делото в размер на 630 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: