Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Борис Касиков: Сменям фронта, но не и оръжията си
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 05.03.2017Коментари (0)4647
©
-Защо журналистът Борис Касиков влиза в политиката? Защо с Радан Кънев и "Нова република"?

-Нека започнем от другаде. Когато потърсих среща с Радан Кънев, Нова Република още не съществуваше. А исках да се срещна с него, защото почувствах, че е наложително да се включа в борбата срещу мафията в директен сблъсък, не както досега, като страничен наблюдател и коментатор. Така се видях с г-н Кънев и му предложих подкрепата си. Също така му казах, сам да прецени как и по какъв начин я вижда тази моя подкрепа.

Все пак, ако трябва да отговоря на въпроса "Защо?" - Защото хората в Нова Република са единствените автентични представители на дясното в България, единствените, които желаят борба с корупцията по румънски модел и единствените, които бивайки последователни в позициите си не се поколебаха да напуснат властта и да застанат в опозиция, откъдето да защитават идеите си, които сами по себе си са единственият правилен път за излизане от "батака", в който се намира държавата.
Наблюдавам Радан Кънев отдавна. Благодарение на личната си принципност и последователност, той спечели уважението ми, защото, също като мен, гори в работата си и наистина се ядосва, когато група дебили съсипват държавата. И предпочита да нарича нещата с истинските им имена. Мисля, че присъединяването ми към "Нова Република" се случва в най-правилния момент.

-Изкушавал ли си се по-рано да влезеш в политиката?

-На шега отвръщам, че тази година ми предстои да навърша 40 г. и не се сещам за по-абсурден начин да ознаменувам този факт, освен да се кандидатирам за народен представител. Истината обаче е друга. Сега, защото няма вече кога, няма и накъде! Защото 28 години сме свидетели на фасадна демокрация. 28 години от живота ни минаха в празни обещания, популизъм, манипулации и постоянно, денонощно крадене. Защото, в качеството си на журналист с 20 годишен опит, няма как да не усетя поредното разпределение на баницата, което предстои. Разпределение, в което за народа няма да останат и трохи...

-За какво ще работиш в парламента?

-В парламента възнамерявам преди всичко да всявам респект, в полза на морала и правилните решения за България. Също така смятам да говоря много. Защото имам какво да кажа. И вярвам, че ще говоря с думите на съгражданите си. Отделно, вярвам, че мога да защитавам интересите на родния си град - Варна.

-Колко е дълъг пътя от "Господарите" до Парламента?

-Винаги съм приемал работата си в Господари на ефира за лична кауза. И никога не съм я работил тази работа за пари. Не съм гонил бройка репортажи, с цел печалба, това искам да кажа. Винаги съм държал, едно нещо да направя, но да е като хората. С други думи казано, Господарите ми дадоха възможност да работя за града си, при това с много голям ресурс, защото националния ефир работи повече отколкото 90 % от институциите в България (за жалост). Много неща направихме с Господарите за 7 години, през много битки минахме заедно. За съжаление, наскоро стигнах до извода, че всъщност, тя държавата работи само по телевизията. Ако държавата функционираше правилно, ако институциите си вършеха работата, ако имахме гражданско общество, ако корупцията не бе в такива мащаби, как Господари на ефира щеше да се превърне в институция? Всъщност в това е абсурдът на държавата ни и Господари на ефира го доказва, вече 14 години.
Малко ми е тъжно, че когато артист или инженер влезе в листа на партия, няма проблем за кариерата му, така както е в моя случай. Няма да бъде морално да правя репортажи, докато съм на политическата сцена, навярно няма да правя репортажи и след това, отново по същата причина. Но едно е сигурно, ще продължа да бъда личност, онази, която познавате от телевизионния екран. Аз просто друг не мога да бъда.
Нека приемем, че просто сменям фронта. Но не и оръжията си...



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: