Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Променят движението около ОУ "Стефан Караджа“, бул. "Република“ и ул. "Кольо Фичето“
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 06.03.2017Коментари (0)1134
© БНР
Промяна на организацията на движение, съгласувана и одобрена от сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР, ще бъде въведена от тази седмица съгласно кметска заповед. Тя се отнася за улиците ул. "Кюстенджа", ул. "Тулча" и ул. "Топрахисар". Ново кръгово кръстовището ще има на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. 

Новата организация на движението предвижда улица "Кюстенджа" да смени режима си на работа от двупосочен в еднопосочен. Същото се отнася и за ул. "Тулча". По този начин ще се обслужва ефективно, лесно и бързо районът около ОУ "Стафан Караджа". Влизането за достъп на района ще се осъществява чрез ляв завой от ул. "Брегалница" към ул. "Кюстенджа", която е еднопосочна в цялата си дължина. Пресичайки ул. "Братя Бъкстон", улицата продължава, заобикаляйки читалище "Отец Паисий". Следва ул. "Тулча", която отново ще бъде с еднопосочен режим на движение.

Продължаването се осъществява чрез ул. "Топра хисар", която има изход на ул. "Брегалница". Всички улици, които се намират между тези с променена организация на движение, а именно - ул. "Тодор Димов", ул. "Полковник Свещаров" и ул. "Братя Бъкстон", запазват съществуващата организация на движение.

Нова организация на движение ще има и на кръстовището на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", където ще се оформи кръгово кръстовище, по плана на Западна промишлена зона. Към момента кръстовището е с много голяма площ, което го прави трудно за регулиране. Множество нарушения от водачите на МПС са ежедневно наблюдавани, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия. С настоящия проект се дава възможност да се намалят нарушенията, което ще повиши безопасността на движение, преминавайки през кръстовището.

Оформя се кръг с малък вътрешен радиус - 12 метра и ширина на платното 6 м. В кръга ще се оформи само една лента за движение, съгласно изискванията на Наредба 2/2004г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи в урбанизираните територии. Осигурено е и напречното пешеходно пресичане на две места по бул."Република" - едното е в близост до вход-изхода от магазин "Практикер" и като продължение на ул."К.Фичето", леко изместено. Новата организация се явява временна до изграждането на западното платно на бул."Република" и реализиране на уличната регулация в краен етап.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: