Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Техническият университет във Варна търси талант
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 06.03.2017Коментари (0)2019
©
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Техническият университет търси талант" - това е мотото на събитие, организирано от студентския съвет по повод 55-годишнина на вуза, част от проявите, подчинени на титлата Европейска младежка столица. Инициативата бе представена на кмета на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и с академичното ръководство. В нея се включиха Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", и Сергей Петров, представител на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица".

"Искаме да съберем интересни млади хора от всички университети, убедени сме, че ги има, амбицирани сме да им дадем шанс за публична изява", сподели представител на съвета. Стана ясно, че в самия вуз таланти не липсват - много студенти работят активно в 6 клуба - "Роботика и мехатроника", "Авто-мото клуб", "Екологично", "Кино и фото технологии", "IT++" и «Морски клуб», където показват отлични резултати на наши и международни форуми.

"Радвам се, че сте активни. Вярвам, че ще продължим заедно да работим за още по-тясно сътрудничество с академичната общност във Варна, защото оценяваме потенциала, който имате", каза кметът Иван Портних. Той сподели, че е важно да се утвърждават политики за развитие на младите хора. "Тук съм, за да чуя Вашите идеи за нашия град, който искаме да превърнем в град на знанието. Последователно работим по направление образование-кариера-доходи, защото сме уверени, че това е правилния подход", каза кметът.

Той запозна младите хора с основните проекти, свързани с това - повече пари за образование - 104 млн. лв. в общинския бюджет за т.г.. Нова библиотека, която ще бъде модерно градско пространство за наука и култура - техническите проекти за сградата трябва да са готови до юни месец. Изграждане на Черноморски международен младежки център, като място за обмен на идеи и привличане на експерти в помощ на стартиращи компании на млади хора. Иван Портних припомни, че индиректен показател за положителната насока в развитието на Варна е интересът на нискотарифните авиокомпании, които само за 2 месеца откриха 9 нови целогодишни линии до различни точки в Европа. "Това е добра възможност за реализиране на другата ни амбиция - да превърнем Варна в дестинация 4 сезона", каза кметът.

От името на академичното ръководство ректорът на Техническия университет проф. Росен Василев изрази увереност за още по-активно сътрудничество с Община Варна. Поставени бяха няколко проблемни теми - липса на средства за саниране на общежитията и необходимост от актуализиране на транспортната схема на града, свързана с по-лесни възможности за достъп до университета. Кметът Иван Порнтих пое ангажимент да потърси възможни решения с експерти от общината. Той допълни, че предстои да бъде направен ремонт на ул. "Студентска".


Представителят на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица" Сергей Петров заяви, че всички прояви от събитийния календар на вуза ще бъдат включени в календара на ЕМС. Ще бъде осигурена и зала за инициативата за търсене на млади таланти.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: